foto: REUTERS/SCANPIX
H&M tirdzniecības ierobežojumu dēļ darbiniekus Latvijā nav atlaidis
Bizness un ekonomika
2021. gada 25. aprīlis, 23:39

H&M tirdzniecības ierobežojumu dēļ darbiniekus Latvijā nav atlaidis

Jauns.lv / LETA

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija "Hennes and Mauritz" (H&M) saistībā ar Covid-19 pandēmiju noteiktajiem ierobežojumiem Latvijā H&M veikalos darbiniekus nav atlaidusi, uzsvēra kompānijā.

Kompānijā norādīja, ka Latvijā ir septiņi H&M veikali, un tie visi atrodas tirdzniecības centros. Tas nozīmē, ka šie veikali no 7.aprīļa ne tikai nedrīkst strādāt klātienē, bet arī nedrīkst iedzīvotājiem izsniegt attālināti iegādātās preces.

"Mūsu kolēģu un klientu veselība un drošība, kā vienmēr, ir mūsu galvenā prioritāte, un situācijas attīstībā mēs turpināsim cieši uzraudzīt un ievērot Latvijas valdības vadlīnijas un padomus," pauda uzņēmumā.

Tāpat kompānijā norādīja, ka H&M šobrīd neplāno aizvērt veikalus Latvijā. "Mūsu fiziskie veikali joprojām ir svarīgi. Mēs redzam, ka fiziskie veikali un tiešsaistes veikals hm.com papildina viens otru, lai apmierinātu klientu vajadzības un sniegtu viņiem pieredzi, ko viņi sagaida no mums," minēja H&M pārstāvji.

LETA jau vēstīja, ka no 7.aprīļa var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru, vienlaikus no šī datuma nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana tirdzniecības centros esošajos veikalos.

Tāpat ziņots, ka SIA "H&M Hennes&Mauritz" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.decembra līdz 2019.gada 30.novembrim, bija 32,171 miljons eiro, kas ir par 2,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 17,7% un bija 1,573 miljoni eiro". 

Latvijā H&M tika reģistrēta 2012.gada 14.martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 002 845 eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Zviedrijas "H&M Hennes&Mauritz International". Pie H&M grupas pieder arī viens Latvijā esošais "Cos" veikals un viens "Other Stories" veikals.