Bizness un ekonomika
2021. gada 12. marts, 06:58

VIDEO: uzņēmēja Binnija Ārberga: man tagad ir milzīgi parādi

Jauns.lv

Pēc vairāku mēnešu dīkstāves, jau otro nedēļu atkal drīkst strādāt frizieri, nagu kopēji un podologi. Lielāki ierobežojumi, lai ievērotu sociālo distancēšanos, taču esot prieks par iespēju atkal strādāt. Skaistumkopšanas salona "BBbinnija" īpašniece Binnija Ārberga norāda, ka par nākotni un iespējamu atkārtotu liegumu strādāt nedomā, taču uzsver - šai nozarei strādāt jāatļauj, citādāk tā turpināšot darboties "pagrīdē".

Ārberga atzīst, ka šobrīd noteiktos ierobežojumus neesot grūti izpildīt un lielākā daļa salonu tiem bijusi gatava, kad tika paziņots, ka saloni darbu atsākt varēs.

Viņa arī uzsver šī pakalpojuma nozīmi cilvēku, īpaši sieviešu, ikdienā: "Tā kā visi teātri, kafejnīcas un vispār visa kultūras dzīve šobrīd ir aizvērta, tad pildam arī tādu kā sociālo funkciju."

Gluži tāpat kā citi uzņēmēji, viņa norāda, ka neizprot valdības steigā pieņemtos lēmumus un nekonsekvenci: "Tad veram logus vaļā, tad ciet, tad ļaujam strādāt, tad veram vispār visu ciet."

Šobrīd gan atkal esot pozitīvas emocijas, jo darbu var atsākt, tiesa, nevis vairs peļņas nolūkos, bet gan lai atmaksātu dīkstāves laikā iekrātos parādus.

"Es jūtos atbildīga gan savu darbinieku priekšā, gan savu sadarbības partneru priekšā un vēlos, lai valsts vadītāji tā justos arī attiecībā pret uzņēmējiem," stāsta Ārberga.

Viņa arī norādīja uz negodprātīgu praksi, iepriekšējo mēnešu laikā ļaujot skaistumkopšanas pakalpojumus, piemēram, masiera, kosmetologa, vai citus, izmantot medicīnas iestādēs.

Viņasprāt, nepieciešama lielāka valdības izpratne par detaļām katrā nozarē, kā arī kārtīgi izsvērtu lēmumu pieņemšana, kas būtu balstīta uz iedziļināšanos visos nozari skarošajos aspektos.

Ārbergas salons ir tikai viens no daudziem, šobrīd lēnām ekonomiski atlabstošajiem, un ir lielās cerībās uz vasaru un dzīvi atpakaļ ierastajā ritmā, tomēr pilnīgas skaidrības un drošības par nākotni īsti neesot.