Auto un tehnoloģijas
2021. gada 11. marts, 05:45

Zakerbergs norāda, ka viedās brilles pavērtu ceļu uz teleportēšanos

Jauns.lv

Viedo briļļu ieviešana palīdzētu cilvēcei piedzīvot teleportēšanos, vienlaikus cīnoties pret klimata pārmaiņām, uzskata sociālā tīkla "Facebook" izpilddirektors Marks Zakerbergs.

Viņš intervijā "The Information" izklāstījis savu redzējumu, kā pasaule varētu izskatīties pēc 10 gadiem. Viņaprāt, transportlīdzekļi turpinās eksistēt, bet elektroniskās brilles varētu vienkāršot ikdienu.  

"Jo vairāk mēs varētu teleportēties apkārt, jo vairāk novērstu liekus ikdienas braucienus, kas ir labāk gan sabiedrībai, gan visai planētai," paudis Zakerbergs.

Viņaprāt, šāda tehnoloģija varētu sniegt būtiskus ieguvumus, jo cilvēki varētu nokļūt visur, kur vēlas, netērējot lieki laiku, naudu un nepiesārņojot dabu. 

"Jūs varētu sēdēt uz sava dīvāna, viņi - uz savējā, bet jums visiem būtu sajūta, ka esat kopā," savienošanās brīdi virtuālās realitātes teleportācijā iztēlojas Zakerbergs. 

Tāpat tas ļautu klātienes darba sapulces aizstāt ar virtuālām konferencēm, kurām būtu tāda pati klātesamības sajūta. Viņa vīzija paredz, ka viedās brilles būtu savienotas ar informāciju, kas attēlo reālo pasauli, tādējādi redzot un pieredzot ainas tieši tādas, kādas tās ir realitātē. 

Viņš uzskata, ka ir vērts investēt šādā idejā. Pagaidām šāda tehnoloģija vēl nav realizēta.