Auto un tehnoloģijas
2021. gada 17. februāris, 10:59

Ko īsti nozīmē "neatkarīgs eļļas ražotājs”? Exol eļļas Latvijā

Auto ziņas

Jauns.lv

No Anglijas nāk daudz interesantu lietu, kas saistītas ar tehniku un motoru sportu - Land Rover automobiļi, Triumph motocikli. Puse F1 komandu štābu arī atrodas Anglijā, un tur ražo arī Exol eļļas.

Exol Lubricants ir lielākais neatkarīgais smērvielu ražotājs Lielbritānijā. Exol izplatītājs Latvijā pārmaiņas pēc neatrodas vis galvaspilsētā, bet gan Cēsīs.

Tas ir autotirdzniecības, remonta un autopiederumu uzņēmums Sars Auto. Tirdzniecības vadītājam Aleksandram Freibergam jautājām, ko īsti nozīmē "neatkarīgs eļļas ražotājs”. Aleksandrs Freibergs: ''Neatkarīgais eļļas ražotājs nozīmē to, ka viņi paši gādā naftu, paši iepērk piedevas no spēcīgiem piegādātājiem kā Lubrizols.” Exol Lubricants ir salīdzinoši jauna kompānija. Exol sācis nopietno darbību no 1984. gada. Ražotāju ir ļoti daudz, konkurence ir liela. Exol darbojas ne tikai autotransporta, bet arī industriālo, dzelceļa, aviācijas, lauksaimniecības un citu smērvielu jomā. Tās visas iespējams iegādāties arī Latvijā. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.