foto: Eastnine
Rīgas centrā atdzims "Kimmel" kvartāls
"Kimmel" kvartāla vīzija.
Bizness un ekonomika
2021. gada 23. janvāris, 07:02

Rīgas centrā atdzims "Kimmel" kvartāls

Kas Jauns Avīze

Zviedrijas nekustamā īpašuma kompānija "Eastnine" sākusi "Kimmel" kvartāla attīstīšanu starp Bruņinieku, Krišjāņa Valdemāra, Stabu un Skolas ielu.

"Eastnine" vēsturisko alus darītavas "Kimmel" teritoriju par 9,5 miljoniem eiro iegādājās 2019. gada nogalē, lai attīstītu daudzfunkcionālu kvartālu pilsētas centrā, kas būs pieejams ne tikai biroju, veikalu un pakalpojumu telpu nomniekiem, bet arī pilsētniekiem kā pulcēšanās vieta.

Uzņēmums sācis nojaukt padomju laika piebūves, saglabājot vēsturiskās ēkas. Kopējā nojaucamā platība ir 6825 kvadrātmetri, darbus plānots pabeigt līdz martam.

Vietā, kur taps "Kimmel" alus kvartāls, nojauc padomju laika piebūves

gallery icon

Līdztekus norisinās arī "Eastnine" izsludinātais starptautiskais arhitektūras metu konkurss "Kimmel" kvartāla attīstības vīzijai. Rezultātus plānots paziņot aprīļa vidū.

Teritorijā iespējams attīstīt projektu 38 000 kvadrātmetru platībā, no kuriem 4000 kvadrātmetru veido kultūras mantojuma platība, kas jāsaglabā. Kopš 19. gadsimta teritorijā bijusi savdabīga ēkas struktūras attīstība, tāpēc pašreizējās līdzās esošās ķieģeļu un koka ēkas ir ar atšķirīgu stāvu skaitu, vēsturisko un funkcionālo izcelsmi.

Projektu plānots attīstīt divās kārtas, no kurām pirmo paredzēts pabeigt 2024. gadā, bet visu 2026. gada sākumā. Jau šobrīd esot liela dažādu nozaru nomnieku interese.