Tūrisms
2021. gada 4. janvāris, 16:42

VIDEO: uz vietu, kuru neskāra ledus laikmets – Cīruļu ģimene no Latvijas turpina priecēt ar stāstiem no ceļojuma uz Kanāriju salām

Jauns.lv

Drosmīgā latviešu ceļotāju ģimene raidījumā “Ceļot bez robežām” turpina informēt par savām tūrisma gaitām saulainajās Kanāriju salās, kur devušies Covid-19 pandēmijas laikā.

Cīruļi ir kaislīgi sportiska, veselīga dzīvesveida entuziasti. Ivars ir 2012. gada pasaules čempions spēka trīscīņā un vairāku pasaules rekordu īpašnieks, savukārt viņa sieva Lelde aizraujas ar fitnesu un pārzina veselīgu un sportisku uzturu.

Abi kopā ir izveidojuši sporta biedrību “GoldBarbell”, kas visā Latvijā organizē dažādus sporta festivālus gan bērniem, gan pieaugušajiem, viņiem ir arī sava privātā sporta bāze Dobelē, kur Cīruļi rīko treniņnometnes, tostarp arī profesionāliem sportistiem.

Cita starpā vērts arī piebilst, ka tieši Ivars Cīrulis Latvijā aizsāka aktīvu pasaulē virālā deju izaicinājuma “Jerusalema” popularizēšanu, kā rezultātā vairākās pašvaldības, Sākot ar Dobeli, metās lielā skaitā izdejot populāro deju, nofilmējot priekšnesumu videoklipus.

Pasaulē vecākajā mežā

“Beidzot ir pienākusi tā diena, kad dodamies ekskursijā uz blakus esošo salu, Gomeras salu (La Gomera) kas savus ceļotājus sagaida ar brīnišķīgu dabu un nelielu noslēpumainību. Šī sala nav piedzīvojusi ledus laikmetu un tādēļ arī tiek uzskatīts, ka mežs šajā salā ir vecākais pasaulē un dinozauri staigāja pa šo pašu mežu, pa kuru varam pastaigāties arī mēs,” par jaunāko sēriju izsakās Ivars Cīrulis.

Raidījumā arī par pasaulē vienīgo svilpošanas valodu, kas ne tikai ir saglabājusies līdz mūsdienām, bet kuru arī māca skolā. Cīruļu ģimenei paveicies to dzirdēt.