foto: Vida Press
Optikas saloni un briļļu veikali neziņā par darbu brīvdienās un svētku dienās
Pastiprinoties ārkārtējās situācijas ierobežojumiem optikas saloni vairs nav iekļauti to veikalu sarakstā, kuriem atļauts strādāt brīvdienās un svētku dienās.
Bizness un ekonomika
2020. gada 3. decembris, 05:28

Optikas saloni un briļļu veikali neziņā par darbu brīvdienās un svētku dienās

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Novembra sākumā izsludinātajā ārkārtējās situācijas laikā valdība bija atļāvusi strādāt optikas saloniem un briļļu veikaliem, tomēr nu ārkārtējās situācijas pagarinājumā līdz nākamā gada 11. janvārim optikas centri visā valstī, domājams, strādās tikai darbdienās. Tas nozīmē, ka brīvdienās un svētku dienās cilvēki nevarēs doties uz optikas centriem, lai pārbaudītu redzi un iegādātos brilles.

Acu aprūpes uzņēmuma "OC Vision” sabiedrisko attiecību konsultante Gita Sauka Jauns.lv teica, ka nu valdība nolēmusi, ka optika vairs nav “pirmās nepieciešamības prece” un: “Optikas saloni brīvdienās un svētku dienās būs slēgti”.

Optikas salonu “Outlet Optika” līdzīpašnieks Mārtiņš Kossovičs Jauns.lv teica, ka valdības rīkojumā šoreiz nekas nav teikts par optikas saloniem. Pirms mēneša rīkojumā bija norādīts, ka optikas saloniem atļauts strādāt brīvdienās, bet nu tie vairs nav “atļauto uzņēmumu” sarakstā. Bet jēgu tiem strādāt brīvdienās tukšos tirdzniecības centros viņš neredz. Līdz ar to visdrīzāk optikas saloni strādās tikai darba dienās ierastajā laikā.

Savukārt  optikas salonā “Vision Express” Rīgā, Marijas ielā, Jauns.lv teic, ka vēl valdot neziņa, kā turpmāk strādāt salonam. Galējais lēmums tikšot pieņemts tikai 3. decembrī.