Izveidota aplikācija speciāli tālbraucējiem - tā ziņo, vai fūrē nav ierāpies migrants
Ir pieprasījums - ir piedāvājums. Radīta aplikācija, ar kuras palīdzību tālbraucēji var ziņot cits citam par nepiederošām personām kravas mašīnā.
Auto un tehnoloģijas
2015. gada 13. septembris, 21:04

Izveidota aplikācija speciāli tālbraucējiem - tā ziņo, vai fūrē nav ierāpies migrants

Jauns.lv

Saasinoties nelegālo imigrantu krīzei Eiropā, bēgļi izmanto visus veidus, lai tiktu Šengenas zonā. Kalē pilsētā Francijā migrantu simti cenšas ierāpties kravas mašīnās, kas brauc pa Eiropas Savienību. Trīs dizaineri izstrādājuši mobilo aplikāciju, kas ļauj kolēģus brīdināt par migrantiem viņa mašīnā.

Migranti izdomā arvien jaunus un nereti pagalam bīstamus veidus, kā sevi ierūmēt fūrēs; tiek ziņots par gadījumiem, kad cilvēki burtiski ieritina sevi smagās mašīnas rezerves riteņos. "Bezbiļetnieki" slēpjas arī furgonu iekšpusē,  kā arī rāpjas uz brezenta jumtiem. Aplikācija "BF Intelligent" pieejama bez maksas un domāta tieši kravas auto vadītājiem - aplikācija sniedz informāciju, vai piepeši nav palielinājusies fūres kopējā masa;  tāpat programmatūra ļauj ātri informēt citus šoferus par vietām, kur pulcējas "aizdomīgi" migranti, vai arī kolēģa auto jau ved svešiniekus. Šī opcija nozīmē automātisku ziņojumu vietējai policijai, kas redz precīzu "iekarotās" fūres atrašanās vietu. Izveidotā lietotne arīdzan ļauj aprēķināt paredzamo kavēšanos, ko radījis bēgļu sablīvējums.

Aplikācijas autors Džefrijs Skots savu ideju realizēja pēc tam, kad pats devās uz Kalē pilsētu Francijā un savām acīm redzēja dramatisko situāciju, kā arī sadusmotos tālbraucējus. Lielo auto vadītāji nevar būt droši, vai līdz ar kravu pār robežām nepārved arī nelegāļus.

Kasjauns.lv/Foto: AFP/BF Intelligent