foto: Publicitātes
Uzstādīts Latvijas rekords garākās ābolu mizas mizošanā
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. septembris, 13:30

Uzstādīts Latvijas rekords garākās ābolu mizas mizošanā

Jauns.lv

Vakar tika uzstādīts rekords garākās ābolu mizas mizošanā Latvijā – 1,60 metri. Rekordu organizēja vietējo ābolu lieldraugs “Maxima” un t/c “Domina Shopping”, organizējot rudens ražas svētkus “Ābolu festivāls”.

foto: Publicitātes

Sīvas konkurences rezultātā uzvarētāja laurus plūca rīdziniece, sasniedzot rekordlielu ābolu mizas garumu – 1,60 metrus. Kā atzina vairāki konkursa dalībnieki un arī apmeklētāji, garas un līdz ar ko arī smalkas ābolu mizas veidošana ir īsts juvelierdarbs.

foto: Publicitātes

“Esam priecīgi redzot, ka aizvien vairāk iedzīvotāju izvēlas uzturā lietot Latvijā ražotu produkciju, tai skaitā tik ļoti iecienīto Latvijas augli – ābolu. Interesanti, ka teju katrs Latvijas iedzīvotājs mēnesī vidēji apēd 1,1, kg ābolu.  Mēs, “Maxima Latvija” rūpējamies par to, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu pieejama svaiga vietējo ražotāju piedāvātā produkcija ne tikai lauku labumu tirdziņos, bet arī “Maxima” veikalos visā Latvijā.” stāsta SIA “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

foto: Publicitātes

Pasākuma laikā notika ne tikai aktīva ābolu un citu rudens velšu tirdzniecība un degustēšana, bet arī daudz dažādu aktivitāšu visai ģimenei. Ikvienu apmeklētāju laipni sagaidīja kā pasākuma vadītājs Kaspars Zlidnis, tā arī “Maxima” talismans TIK TIK papagailis,  iepriecinot ar gardu un sulīgu ābolu. Vakara gaitā sertificētas fitnesa un uztura treneres Madara Coaching pavadībā, kas ikvienu apmeklētāju gaidīja “Maxima” aktivitāšu stacijā,  tika aizvadītas meistarklases par veselīga uztura nozīmi. Pasākuma dalībnieki varēja uzzināt gan jaunas receptes, kur izmantot tirdziņā iegādātos tik ļoti mīlētos Latvijas augļus, gan ieguvumus, ko sniedz tieši ābolu ieviešana savā ikdienas ēdienkartē. Savukārt vakara izskaņā apmeklētājus priecēja gan Roberta Gobziņa daiļrade, gan A.Ērgļa un A.Stafeckas koncerts.