foto: REUTERS/SCANPIX
Ķīnas "ByteDance" veicot sarunas ar ASV centienos izvairīties no "TikTok" ASV segmenta pārdošanas
Ķīnas interneta gigants "ByteDance" cenšas izvairīties no "TikTok" pārdošanas.
Bizness un ekonomika
2020. gada 10. septembris, 10:28

Ķīnas "ByteDance" veicot sarunas ar ASV centienos izvairīties no "TikTok" ASV segmenta pārdošanas

Jauns.lv / LETA

Ķīnas interneta gigants "ByteDance" veic sarunas ar ASV par iespējām, lai izvairītos no nepieciešamības pārdot populārās video lietotnes "TikTok" ASV segmentu, trešdien vēsta laikraksts "Wall Street Journal".

ASV prezidents Donalds Tramps devis laiku līdz 15.septembrim, lai panāktu vienošanos par "TikTok" ASV segmenta pārdošanu vietējam uzņēmumam, pretējā gadījumā draudot aizliegt lietotnes darbību ASV. Sarunas par pārdošanu notiek ar tehnoloģiju kompāniju "Microsoft", ar kuru spēkus apvienojis ASV un pasaules lielākais mazumtirgotājs "Wal-Mart Stores Inc.".

ASV amatpersonas pēdējos mēnešos paudušas bažas, ka Pekina varētu izmantot "TikTok" spiegošanai vai cenzēt lietotnes saturu. Savukārt "TikTok" noliedz, ka to ietekmētu Ķīnas valdība.

Sarunas starp "ByteDance" un ASV norisinās jau vairākus mēnešus, taču to steidzamība aizvien pieaug, tuvojoties Trampa noteiktajam termiņam, raksta "Wall Street Journal".

Vismaz viens no "TikTok" lielajiem investoriem ir grupā, kas nesen tikusies ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldi, lai pārrunātu datu drošību.

"TikTok" popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū. Lietotne piedāvā veidot īsus videoklipus un ar tiem dalīties.