foto: Zane Bitere/LETA
"Balticovo" kļūst par lielāko ārpus sprostu olu ražotāju Baltijā
AS "Balticovo" lielizmēra brīvās turēšanas vistu novietne Madonas novadā.
Bizness un ekonomika
2020. gada 20. augusts, 10:40

"Balticovo" kļūst par lielāko ārpus sprostu olu ražotāju Baltijā

Jauns.lv

Investējot uzņēmuma attīstībā un kļūstot arvien prasīgākiem pašiem pret sevi, AS "Balticovo" turpina virzīties uz dzīvniekiem un dabai draudzīgāku ražošanu. Sniedzot ieguldījumu dzīvnieku labturības uzlabošanā, uzņēmums atklāj Baltijā vērienīgāko ārpus sprostu dējējvistu novietņu kompleksu.

Svinīgais novietnes atklāšanas pasākums Iecavā paredzēts 26. augustā plkst. 12.

Atklāšanas pasākuma laikā būs iespēja doties ekskursijā un apskatīt, kāda ir vistu ikdiena ārpus sprostu novietnē, ar kādu barību tās tiek barotas, kā arī  saņemt atbildes uz jautājumiem par AS “Balticovo” attīstības soļiem tuvākajā nākotnē. Pasākumā piedalīsies AS “Balticovo” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans, padomes priekšsēdētājs Valdis Grimze, komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, kā arī zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs  Juris Pūce, Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha, Lauku atbalsta dienesta direktors Ģirts Krūmiņš.

AS "Balticovo" Iecavas ārpus sprostu dējējvistu novietņu kompleksā ir 400 000 vistu, katra novietne izbūvēta trīs stāvos. Projekta kopējās investīcijas pārsniedz 10 miljonus eiro, un tas realizēts 2 gadu laikā.