"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" iesniedz sūdzību par jauno vilcienu iepirkumu
Sūdzība IUB reģistrēta 22.oktobrī. Sūdzības izskatīšanas termiņš patlaban vēl nav noteikts.
Bizness un ekonomika

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" iesniedz sūdzību par jauno vilcienu iepirkumu

Jauns.lv

AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" iesniegusi Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) sūdzību par AS "Pasažieru vilciens" (PV) jauno vilcienu iepirkumu, liecina informācija IUB mājaslapā.

PV būtiski mainīs jaunā vilcienu iepirkuma nosacījumus, salīdzinot ar iepriekšējiem, un šajā iepirkumā vēlas iegādāties elektrovilcienus ar 400-450 pasažieru sēdvietām. Iepriekšējos iepirkumos PV vēlējās iegādāties vilcienus ar 250-270 sēdvietām.

PV valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns sacīja, ka patlaban netiks atklāts, ar kādu summu PV rēķinās, pērkot vilcienus, jo daudz būtiskāks kritērijs ir vienas sēdvietas izmaksas. Viņš norādīja, ka saskaņā ar iepirkuma prasībām tam varētu kvalificēties pieci vai seši vilcienu piegādātāji.

Kā zināms, PV izsludinājusi iepirkumu par 32 jaunu piepilsētas pasažieru elektrovilcienu un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Iepirkums paredz 32 vilcienu un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegādi, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja personāla apmācību par vilcienu ekspluatāciju un uzturēšanu.

Uzvarētājam būs jāpiegādā arī vilcienu uzturēšanai nepieciešamā dokumentācija un rezerves daļu fonds. Līguma darbības laiks paredzēts 36 mēneši.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA