foto: LETA
airBaltic izpilddirektors krīzes laikā pilnībā atsakās no algas
"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. marts, 16:49

airBaltic izpilddirektors krīzes laikā pilnībā atsakās no algas

Jauns.lv

Latvijas lidsabiedrības airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) šodien paziņoja, ka šajā krīzes laikā pilnībā atteiksies no sava atalgojuma, lai atbalstītu uzņēmuma centienus pārvarēt šo ārkārtējo situāciju.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Sākot no aprīļa un līdz brīdim, kad mēs atkal varēsim atsākt regulāros lidojumus, es atsakos no sava atalgojuma. Arī padomes un valdes locekļi un priekšsēdētāji, kā arī vadītāji jau brīvprātīgi piekrituši samazināt savu atalgojumu par 20%."

Pašreizējā koronavīrusa krīze pasaulē un tās radītā ietekme uz aviācijas nozari likusi aviosabiedrībām pārtraukt lidojumus. Šīs krīzes radītā trieciena dēļ debesīs atrodas aizvien mazāk lidmašīnu. airBaltic šobrīd strādā pie tā, lai spētu atsākt regulāros lidojumus, tiklīdz tas būs iespējams un atkal parādīsies pieprasījums pēc ceļošanas.

2017.gadā Martina Gausa ienākumi gadā veidoja 1,16 miljonus eiro. Viņam bija lielākā alga no valsts un pašvaldību uzņēmumu vadītājiem un pērn tā sasniedza 579 tūkstošus eiro. Savukārt pārējos ienākumus Gauss guvis kā prēmijas un cita veida maksājumus no "airBaltic".