foto: LETA
Darbu "Swedbank" valdē atstājis Ģirts Bērziņš
"Swedbank" valdes loceklis Latvijā Ģirts Bērziņš.
2020. gada 20. marts, 13:05

Darbu "Swedbank" valdē atstājis Ģirts Bērziņš

Jauns.lv / LETA

Darbu "Swedbank" valdē atstājis Ģirts Bērziņš, bet viņa vietā bankas valdē no piektdienas darbu sākusi atbilstības kontroles vadītāja Gundega Genca, pavēstīja bankā.

Vienlaikus "Swedbank" pārstāvji norādīja, ka Bērziņš turpinās darbu "Swedbank" digitālās stratēģijas un inovācijas jomas vadītāja amatā.

Genca kopš 6.janvāra ir "Swedbank" atbilstības kontroles vadītāja Latvijā.

Viņai ir vairāk nekā 20 gadu darba pieredze banku sektorā, tostarp atbilstības kontroles vadīšanā, kā arī zināšanas klientu izpētes un darījumu novērtēšanā. Iepriekš viņas pieredze bijusi saistīta ar atbilstības kontroles vadīšanu "SEB bankā" un "Luminor Bank", kā arī konsultāciju sniegšanu atbilstības jomā.

"Atbilstības kontroles nozīmīgums pēdējos gados strauji audzis un tas prasa ļoti lielu kompetenci, zināšanas un labu komandas darbu gan ekspertu, gan vadības līmenī," pauda "Swedbank" Latvijā valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis. 

Atbilstības kontrole Latvijā ir daļa no "Swedbank" grupas atbilstības kontroles funkcijas, kuras vadītājs ir tieši pakļauts "Swedbank" grupas prezidentam. Atbilstības kontroles atbildība ir pārliecināties, ka banka un tās darbinieki darbojas saskaņā ar ārējiem un iekšējiem normatīviem. Tas tiek īstenots, veicot pārbaudes, novērtējot un ziņojot neatbilstības bankas un grupas vadībai, kā arī sniedzot eksperta padomus vairākās jomās.

"Swedbank" valdē šobrīd strādā Rubenis, kā arī Renārs Rūsis, Ieva Vīgante, Vadims Frolovs, Līga Šķendere, Ruta Malacanova un Juris Bogdanovs.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.