foto: AFP/Scanpix
Koronavīruss: "Louis Vuitton" sāk ražot roku dezinfekcijas līdzekļus
Bizness un ekonomika
2020. gada 16. marts, 11:05

Koronavīruss: "Louis Vuitton" sāk ražot roku dezinfekcijas līdzekļus

Jauns.lv

Franču luksusa modes preču zīmols "Louis Vuitton" īpašnieks LVMH izmantos savas smaržu ražošanas līnijas, lai sāktu gatavot roku dezinfekcijas līdzekļus, kas pandēmijas laikā pasargātu cilvēkus pret Covid-19, ziņo BBC.

Luksusa preču ražotājs saka, ka vēlas palīdzēt novērst pretvīrusu līdzekļu trūkumu visā Francijā.

"Šie dezinfekcijas līdzekļi veselības iestādēm tiks piegādāti bez maksas," svētdien paziņoja LVMH.

Patlaban Covid-19 pandēmijas dēļ Francijā jau miruši 120 cilvēki.

"LVMH izmantos savu smaržu un kosmētikas zīmolu ražošanas līnijas [..], lai ražotu lielu daudzumu hidroalkoholisko līdzekļu, jau sākot no pirmdienas," teikts LVMH paziņojumā.

LVMH rūpnīcas parasti ražo smaržas un kosmētiku tādiem luksusa zīmoliem kā Christian Dior un Givenchy.

Francijas luksusa konglomerātam pieder arī tādi pazīstami zīmoli kā šampanieša izgatavotājs Moet & Chandon, pulksteņu ražotājs Tag Heuer un juvelieris Bulgari.

"LVMH turpinās ievērot šo apņemšanos tik ilgi, cik nepieciešams, saistībā ar Francijas veselības aizsardzības iestādēm," sacīja uzņēmums.

Francija ir slēgusi savus restorānus, kafejnīcas un veikalus (izņemot pārtikas veikalus), cenšoties apkarot Covid-19 vīrusu, ar kuru visā pasaulē jau inficējušies aptuveni 162 687 cilvēki un miruši vairāk nekā 6000.

Valdības visā pasaulē ir aicinājušas ražotājus palīdzēt ražot produktus, kuru vīrusu uzliesmojuma laikā ir maz.

Ķīnā, koronavīrusa uzliesmojuma kulminācijā februārī, elektronikas gigants "Foxconn" daļu savu ražošanas līniju pārorientēja, lai "iPhone" vietā sāktu gatavot ķirurģiskās maskas.