foto: EPA/Scanpix
Covid-19 izsauktā nervozitāte izraisa Eiropas biržu indeksu dramatisku kritumu
Lielākās Eiropas biržas ceturtdien pieredzējušas dramatisku akciju kursa kritumu.
Bizness un ekonomika
2020. gada 12. marts, 23:03

Covid-19 izsauktā nervozitāte izraisa Eiropas biržu indeksu dramatisku kritumu

Jauns.lv / LETA

Lielākās Eiropas biržas ceturtdien pieredzējušas dramatisku akciju kursa kritumu, un Londonas, Frankfurtes, Parīzes un Milānas biržu indeksi tirdzniecības sesijas beigās bija zaudējuši vairāk nekā desmit procentu savas vērtības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ārkārtas pasākumu pakete koronavīrusa epidēmijas iespaida mazināšanai uz tautsaimniecību, par kuru pēcpusdienā paziņoja Eiropas Centrālā banka (ECB), acīmredzami izsaukusi vilšanos tirgū, kuru jau satricinājis ASV lēmums liegt ieceļošanu no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un Pasaules Veselības organizācijas (PVO) paziņojums, ka Covid-19 infekcija sasniegusi pandēmijas mērogus.

Londonas biržas indekss "FTSE 100", beidzoties tirdzniecībai, bija nokrities gandrīz par 11%, piedzīvojot savu sliktāko dienu kopš 1987.gada.

Frankfurtes biržas indekss DAX dienu noslēdza ar 12,24% kritumu, noslīdot līdz 9161,13 punktiem, un tas ir straujākais kritums, kāds reģistrēts kopš 1989.gada.

Milānas biržas indeks FTSE MIB saruka par 16,9% līdz 14 894, 44 punktiem, un tas ir sliktākais rādītājs kopš šī indeksa ieviešanas 1998.gadā.

Arī Parīzes biržas indekss "CAC 40" krities par 12,28%, bet pēdējā mēneša laikā tas jau zaudējis trešdaļu no savas vērtības.