foto: scanpix
Daugavpils domi nav apmierinājis plānotā "Lidl" veikala izskats
Ilustratīvs attēls.
2020. gada 29. februāris, 20:50

Daugavpils domi nav apmierinājis plānotā "Lidl" veikala izskats

Jauns.lv / LETA

Daugavpils pašvaldībai nav paticis sākotnēji piedāvātais vizuālais risinājums plānotajam "Lidl" veikalam, tāpēc pašlaik turpinās objekta projektēšana, šonedēļ preses konferencē informēja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Elksniņš klāstīja, ka pilsētā ir iegādāts zemesgabals veikala būvniecībai, un būvvaldē kopā ar sākotnējo ieceri iesniegta arī projekta vizualizācija. Tā domi nav apmierinājusi, jo uzņēmums pilsētā, pēc Elksniņa teiktā, bija iecerējis izbūvēt "standarta veida parastu kasti".

Pašvaldība ar attīstītāju projektu esot pārrunājusi, aicinot izvēlēties risinājumu, kas atbilstu pilsētas un izvēlētā mikrorajona interesēm, un pašlaik jau tiekot izstrādāts būvprojekts. Domei esot informācija, ka vasarā būvdarbi 18.Novembra ielā varētu sākties.

Domes priekšsēdētājs klāstīja, ka Daugavpilī plānoti divi "Lidl" veikali, un pašvaldības galvenais uzdevums esot mazināt birokrātiskus šķēršļus attīstībai, jo jauna zīmola ienākšana veicinās konkurenci.

Savukārt domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) preses konferencē atgādināja, ka šis ir otrai "Lidl" mēģinājums ienākt Daugavpilī. Viņš cerot, ka veikala pretinieki un pašvaldības prasības nebūs par šķērsli ieceres attīstībai. 

"Lidl" ir pārstāvēts 30 pasaules valstīs ar vairāk nekā 10 500 veikaliem. Baltijas valstīs pašlaik "Lidl" veikali ir tikai Lietuvā, bet Latvijā uzņēmums plāno veikalus atvērt šogad, tādējādi vairākās pilsētās notiek aktīva veikalu būvniecība.