foto: Zane Bitere/LETA
Viesturs Zeps: Rīgas brīvosta pārskatīs investīciju plānu
Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps.
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. februāris, 09:48

Viesturs Zeps: Rīgas brīvosta pārskatīs investīciju plānu

Jauns.lv / LETA

Kravu apmēra samazinājuma dēļ Rīgas brīvosta pārskatīs investīciju plānu, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" minēja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

Viņš norādīja, ka šogad janvārī salīdzinājumā ar 2019.gada janvārī Rīgas brīvostā pārkrauto kravu apmērs samazinājās par 25%, tādējādi ir nepieciešams īstenot vairākas darbības, tostarp pārskatīt budžetu, investīciju plānu, kā arī apzināt iespējas pamainīt ostas darbību. "Kravu kritums (..) izraisa secīgu darbību virknējumu," pauda Zeps.

Tāpat viņš atzina, ka šobrīd ostā ir novērojamas "nestabilitātes pazīmes" apgrozījuma krituma dēļ, taču par ostas pārvaldnieka Anša Zeltiņa nomaiņu netiek domāts.

Zeps arī minēja, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieks kopā ar valdības pārstāvjiem var pamainīt ostas darbības kursu, dodot ostā strādājošajiem uzņēmējiem papildus stimulus, lai viņi atjaunotu vai diversificētu kravas.

Tāpat Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs atzina, ka brīvostas valdes sastāvs, kurā strādā Zeps, Pāvels Rebenoks, Baiba Bāne un Andris Ozoliņš, šobrīd ir "pietiekami kompetents".

Gada sākumā Zeltiņš informēja, ka no 2020. līdz 2022.gadam Rīgas brīvostas pārvalde plāno investīcijas 65,3 miljonu eiro apmērā, tostarp šogad Rīgas brīvostas pārvalde plāno 14,6 miljonu eiro investīcijas autoceļu, tiltu un pārvadu infrastruktūras attīstībā, dzelzceļa infrastruktūras pārbūvē, piestātņu un krasta stiprinājumu rekonstrukcijā, kā arī citās nozīmīgas rekonstrukcijas aktivitātēs.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.