foto: Publicitātes
Radio SWH Rock drīzumā skanēs arī Saldū
Radio SWH Rock ētera personība Artis Dvarionas.
Bizness un ekonomika
2019. gada 6. decembris, 10:57

Radio SWH Rock drīzumā skanēs arī Saldū

Jauns.lv

Radio SWH Rock iegūst apraides tiesības Saldū un ir rokas stiepiena attālumā no nacionālās apraides statusa.

Radio SWH Rock, kas aizvadītajā mēnesī ar vērienu nosvinēja savu 18. dzimšanas dienu, aizvadīto trīs gadu laikā ir ieguvis apraides tiesības vairākas Latvijas pilsētās. Šobrīd Radio SWH Rock ir dzirdams ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Ventspilī, Bauskā, Jēkabpilī, Valmierā, Gulbenē, Saulkrastos un Salacgrīvā. Bet jau nākamā gada pirmajā pusē pirmie roka dārdi pāršalks arī Saldu.

foto: Publicitātes

NEPLP (Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome) izziņojusi rezultātus konkursam Apraides tiesību piešķiršana radio programmas veidošanai vai apraides aptveršanas zonas palielināšanai Saldū 107,9 MHz frekvencē, ar  mērķi nodrošināt sabiedrības interešu ievērošanu un radīt priekšnoteikumus veiksmīgas konkurences vides attīstībai, kas nodrošinātu elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu veidošanu, pamatojoties uz dažādības, augstas kvalitātes un profesionālisma principiem, veidojot uzticamu, daudzveidīgu nacionālo un reģionālo saturu, kas atbilst demokrātiskām vērtībām un stiprina Latvijas nacionālo kultūrtelpu. Par konkursa uzvarētāju tika atzīta AS Radio SWH, kas konkursā startēja ar Radio SWH Rock.

Līdz ar to nevilcinoties tiek sākti tehniskie un administratīvie darbi, lai jau 2020. gada pirmajā pusē Saldus pievienotos roka skanējuma saimei.

AS Radio SWH vadība ir gandarīta par iespēju iegūt vēl plašāku skanējumu Radio SWH Rock radiostacijai, kas vienlaikus pietuvina to nacionālās apraides statusa iegūšanai un dod iespēju pilnveidot un stiprināt rokmūzikas vērtības arvien plašākā skanējumā.