foto: LETA
"Swedbank" šefs Reinis Rubenis nav uzrunāts vadīt Latvijas Banku
"Swedbank" vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.
Bizness un ekonomika
2019. gada 18. oktobris, 15:37

"Swedbank" šefs Reinis Rubenis nav uzrunāts vadīt Latvijas Banku

Jauns.lv / LETA

Latvijas "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis nav oficiāli uzrunāts kandidēt uz Latvijas Bankas prezidenta amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Neesmu oficiāli uzrunāts kandidēt uz šo amatu, tāpēc neesmu arī nopietni apsvēris šādu iespēju," sacīja Rubenis, komentējot medijos izskanējušo informāciju, ka politiķi kuluāros starp Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātiem minējuši arī Rubeni.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka ir ļoti apmierināts ar vidi, kurā šobrīd strādā. "Esmu ļoti apmierināts ar to vidi, kurā šobrīd darbojos, un redzu, ka varu sniegt Latvijai pienesumu, vadot lielāko kredītiestādi valstī," teica Rubenis.

Iepriekš medijos starp iespējamajiem pretendentiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu minēts bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdis Uldis Cērps, Pasaules Bankas vecākais finanšu sektora speciālists Kārlis Bauze, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, Fiskālās disciplīnas padomes locekle un bijusī Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Tostarp Zīle jau paziņojis, ka atturīgi vērtē savas iespējas kandidēt uz Latvijas Bankas prezidenta amatu. Viņš žurnālistiem norādīja, ka Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu ir iespējams atrast Latvijā un pretendentam vajadzētu būt baņķiera pieredzei.

Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam pilnvaru termiņš amatā beidzas šogad decembrī.