foto: LETA
Notikušas izmaiņas "Latvijas gāzes" padomē
Akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" logo.
Bizness un ekonomika
2019. gada 9. oktobris, 23:57

Notikušas izmaiņas "Latvijas gāzes" padomē

Jauns.lv / LETA

AS "Latvijas gāze" padomē līdzšinējo padomes locekli Igoru Fjodorovu nomainīs Sergejs Kuzņecs, liecina uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulces lēmums, kas paziņots biržai "Nasdaq Riga".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat akcionāri uz trīs gadiem pārvēlēja līdzšinējo padomes sastāvu - Oliveru Gīzi, Matiasu Kolenbahu, Jeļenu Mihailovu, Kirilu Seļezņovu, Vitāliju Hatjkovu, Hansu Pēteru Florenu, Nikolasu Merigo Kuku, Deividu Stīvenu Harisonu, Juri Savicki un Oļegu Ivanovu. Akcionāru ārkārtas sapulce tika sasaukta, pamatojoties uz akcionāra "Gazprom" pieprasījumu.

"Latvijas gāzes" padomes priekšsēdētājs līdz šim bija Seļezņovs un viņa vietnieki - Savickis un Gīze.

Akcionāri arī nolēma noteikt ikmēneša atlīdzību par darbu "Latvijas gāzes padomē padomes priekšsēdētājam 4268 eiro apmērā, padomes priekšsēdētāja vietniekiem 3557 eiro apmērā un padomes locekļiem 2845 eiro apmērā.

Saistībā ar padomes locekļa Fjodorova neizvirzīšanu pārvēlēšanai padomē un ņemot vērā viņu personīgo ieguldījumu uzņēmuma attīstībā, akcionāri nolēma noteikt papildus atlīdzību par viņu darbību 2019.gadā vienas algas apmērā.

"Latvijas gāze" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 297,778 miljoni eiro, kas ir par 11,8% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 4,2% un bija 23,193 miljoni eiro.

"Latvijas gāzes" kapitālu veido 39,9 miljoni akciju 1,4 eiro nominālvērtībā, tostarp publiskā apgrozībā ir 25 328 520 kompānijas akciju. Kompānijas lielākie akcionāri ir Krievijas koncernam "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II" (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija" (16%).

"Latvijas gāzes" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.