foto: Interspiro
Karostā ražos elpošanas aprīkojumu
Liepājā ražo elpošanas aprīkojumu, kas ļauj ugunsdzēsējiem stāties pretim liesmām.
Bizness un ekonomika
2019. gada 6. oktobris, 07:26

Karostā ražos elpošanas aprīkojumu

Kas Jauns Avīze

Tuvāko mēnešu laikā Liepājas Karostā sāksies elpošanas un drošības ekipējuma ražotāja "Interspiro Production" jaunās rūpnīcas būvniecība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Esošā ražotne industriālajā parkā Liepājas Biznesa centrs kļuvusi uzņēmumam par šauru, tāpēc nolemts būvēt jaunu, kas būs modernāka un ērtāka, turklāt aprīkota ar saules baterijām un citiem videi draudzīgiem risinājumiem.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde uz 30 gadiem iznomājusi uzņēmumam 1,7 hektārus plašu zemes gabalu Ģenerāļa Baloža un Lazaretes ielas krustojumā. Šeit iespējams ērti atbraukt ar sabiedrisko transportu, ražotnē strādājošie Karostas un Tosmares iedzīvotāji uz darbu varēs viegli atnākt kājām.

Ražotne plāno sākt darbu nākamā gada vēlā rudenī. "Interspiro Production" ražo elpošanas aprīkojumu ugunsdzēsējiem, ūdenslīdējiem, militāristiem, bīstamai ražošanas videi.

Šo uzņēmumu kā koncerna AGA struktūru 1904. gadā nodibināja zviedru fiziķis un inženieris Nils Gustavs Dalens, kurš 1912. gadā ieguva Nobela prēmiju fizikā par automātisko regulatoru izgudrošanu un pielietojumu gāzu akumulatoros bāku un boju apgaismojumam.

"Interspiro" ir pirmais ieviesis daudzus jauninājumus elpošanas aprīkojumā. Liepājā uzņēmums nodarbina aptuveni 100 cilvēku un ir daļa no starptautiskā koncerna "Ocenco".

Tēmas