foto: Sakala/Scanpix
"Hesburger" savas mērcītes turpmāk ražos Lietuvā
"Hesburger" Lietuvā būvē mērču ražotni un loģistikas centru.
Bizness un ekonomika
2019. gada 1. oktobris, 08:45

"Hesburger" savas mērcītes turpmāk ražos Lietuvā

Jauns.lv / LETA

Somijas un Baltijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēde "Hesburger" Kauņas rajona Tirkilišķos sākusi mērču ražotnes un loģistikas centra būvniecību, paziņoja kompānija.

Kopējās investīcijas ražotnē un loģistikas centrā paredzētas ap 15 miljoniem eiro, bet mērču ražošanu jaunajā rūpnīcā paredzēts sākt 2021.gada sākumā.

"Hesburger" starptautiskās attīstības direktore Ieva Salmela norādīja, ka pašlaik visas ķēdes restorānos izmantotās mērces tiek ražotas Somijā. Jaunās ražotnes platība sasniegs 5600 kvadrātmetru, bet tās sākotnējā jauda plānota ap 1000 tonnām majonēzes un citu mērču gadā. Mērču ražotnē un loģistikas centrā tiks radītas 20 jaunas darbavietas, bet piecu gadu laikā darbavietu skaitu plānots dubultot.

Šogad "Hesburger" attīstībā Lietuvā plānots investēt piecus miljonus eiro, plānots atvērt septiņus jaunus restorānus.

"Hesburger" pārdošanas apmērs Lietuvā 2018.gadā ir sasniedzis 29 miljonus eiro, kas ir par 24% vairāk nekā 2017.gadā. Kompānijas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka pašlaik Lietuvā ir 53 "Hesburger" restorāni. Ar zīmolu "Hesburger" darbojas vairāk nekā 450 struktūrvienības deviņās valstīs.

Tēmas