foto: LETA
"Rīgas satiksme" iepirkumā meklē personāla atlases kompāniju jaunās valdes locekļu atlasei
Bizness un ekonomika
2019. gada 9. septembris, 12:54

"Rīgas satiksme" iepirkumā meklē personāla atlases kompāniju jaunās valdes locekļu atlasei

Jauns.lv / LETA

SIA "Rīgas satiksme" izsludinājusi iepirkumu, lai atrastu personāla atlases kompāniju, kuras uzdevums būs izraudzīties pretendentus jaunās uzņēmuma valdes sastāvam, noskaidrots uzņēmumā.

Pretendentiem jādarbojas personāla atlases pakalpojumu jomā un pēdējo trīs gadu laikā ir jābūt pieredzei, veicot augstākā līmeņa vadības amatu personāla atlasi vismaz divās lielās kapitālsabiedrībās, no kurām vismaz viena ir valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrība.

Par lielām kapitālsabiedrībām tiek uzskatītas tādas kapitālsabiedrības, kurās nodarbināti vismaz 250 darbinieki, neto apgrozījums pārsniedz 40 miljonus eiro un bilances kopsumma pārsniedz 20 miljonus eiro. 

Piedalīties iepirkumā var arī ārvalstu kompānijas. 

Iepirkuma uzvarētājam būs jāveic piecu kandidātu atlasi uz "Rīgas satiksmes" valdes locekļu amatiem. Valdes sastāva atlase notiks kārtās. 

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz 19.septembrim.

Kā ziņots, "Rīgas satiksmes" valde atkāpās aizvadītā gada decembrī, kad Rīgas domes un uzņēmuma darbu satricināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sāktais kriminālprocess par trim transportlīdzekļu iepirkumiem.

Sākotnēji par uzņēmuma pagaidu valdes vadītāju tika iecelts bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kā arī valdē darbu uzsāka "Rīgas satiksmes" darbinieki Edmunds Zivtiņš, Jānis Geduševs un Pilsētas attīstības departamenta vadītājs Armands Krūze. 

Marta sākumā kapitāldaļu turētājs Zivtiņa un Geduševa vietā valdē iecēla Rīgas domes Finanšu departamenta Administratīvās pārvaldes priekšnieku Juri Švanderu, kā arī satiksmes ekspertu Jāni Meirānu.

Savukārt Matīss dažas dienas vēlāk nolēma amatu pamest, jo Rīgas dome nesniedza atbalstu to kapitālsabiedrības problēmu risināšanā, kas nav paša uzņēmuma pārziņā un kuru novēršana ir iespējama tikai ar pašvaldības lēmumiem.

Matīsa vietu ieņēma Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvis Ernests Saulītis.

Patlaban pagaidu valdē strādā Saulītis, Krūze, Švanders un bijušais Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, kuru amatā iecēla kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks. Meirānu no amata Baraņņiks atstādināja šī gada jūlijā, jo saskatīja interešu konfliktu tajā, ka Meirāns ieņem valdes locekļa amatu gan "Rīgas kartē", gan "Rīgas satiksmē".

Jaunas pastāvīgas valdes izraudzīšanās ir viens no galvenajiem "Rīgas satiksmes" jaunās padomes uzdevumiem, kura tika izraudzīta šovasar.