"Olainfarm" akcionāri novembrī lems arī par prasības celšanu pret valdes un padomes locekļiem
foto: LETA
Farmācijas kompānija AS "Olainfarm".
Bizness un ekonomika
2019. gada 4. septembrī, 21:47

"Olainfarm" akcionāri novembrī lems arī par prasības celšanu pret valdes un padomes locekļiem

Jauns.lv / LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" akcionāri ārkārtas sapulcē novembrī lems arī par prasības celšanu pret kompānijas valdes un padomes locekļiem, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulces, kas paredzēta 2019.gada 1.novembrī, darba kārtībā iekļauts jautājums par prasības celšana pret "Olainfarm" valdes locekļiem, kā arī jautājums par prasības celšanu "Olainfarm" padomes locekļiem.

Papildus jautājumi iekļauti kompānijas akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā pēc "Olainfarm" akcionāres Annas Emīlijas Maliginas, kura pārstāv 7,79% no "Olainfarm" pamatkapitāla, pieprasījuma.

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā iekļauts jautājums par padomes atsaukšanu un jaunās padomes ievēlēšanu, par revīzijas komitejas atsaukšanu un jaunās revīzijas komitejas ievēlēšanu, kā arī par grozījumiem kompānijas statūtos.

"Olainfarm" valdē strādā Lauris Macijevskis, Raimonds Terentjevs, Milana Beļeviča, Signe Baldere-Sildedze, Mārtiņš Pūriņš un Veranika Dubitskaja, savukārt padomē strādā Gundars Bērziņš, Kārlis Krastiņš, Jānis Buks, Haralds Velmers un Andrejs Saveļjevs.

Lielākais "Olainfarm" akcionārs ir SIA "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.