Tele2 veicis Latvijā pirmo video zvanu 5G tīklā
Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa.
Auto un tehnoloģijas
2019. gada 14. augusts, 12:24

Tele2 veicis Latvijā pirmo video zvanu 5G tīklā

Jauns.lv

Vadošais mobilo sakaru operators “Tele2” sekmīgi veicis Latvijā pirmo video zvanu 5G tīklā. Pirmajā 5G interneta pārraidē tika pārsniegts 1 Gbps liels ātrums, savukārt vidējais lejupielādes ātrums 5G tīklā bija virs 750 Mbps, kas ir 15 reizes lielāks nekā vidēji visā 4G tīklā Latvijā aizvadītajā gadā.

“Tele2 5G tīkls Mūkusalas Biznesa Centrā darbojas sekmīgi, apliecinot mūsu gatavību spert nākamos soļus jaunākās paaudzes tīkla attīstībā. Ceram pēc iespējas ātrāk palaist šo tīklu komercrežīmā, lai to varētu sākt izmantot visi tie mūsu klienti, kuru rīcībā būs 5G viedtelefons. Mobilā interneta ātrums, kādu jau šobrīd spējam sasniegt ar 5G tehnoloģiju, ir konkurētspējīgs optiskā interneta piedāvātajam ātrumam,” atzīst Tele2 tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Jāatzīmē, ka “Tele2” saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) datiem pēdējo trīs gadu laikā nodrošina ātrāko 4G mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā: vidējais ātrums 4G tīklā sasniedz 45,68 Mbps. Turklāt “Tele2” starp visiem operatoriem sasniedza arī vislielāko pieslēguma ātrumu – 4G tīklā tas bija 123,85 Mbps.

“Lai arī droši varam teikt, ka 5G ēra Latvijā ir sākusies, vienlaikus ir jāatzīmē, ka 4G vēl ilgus gadus būs mobilo sakaru “darba zirgs”, jo 5G attīstība notiks pakāpeniski, ņemot vērā tā lielās izmaksas, kā arī limitēto gala ierīču un dažādu 5G tehnoloģisko risinājumu pieejamību tirgū,” atgādina Līga Krūmiņa.