foto: REUTERS/SCANPIX
Apvienos "Latvijas balzama" veikalu īpašnieku un "Amber Distribution Latvia"
Bizness un ekonomika
2019. gada 31. jūlijs, 15:37

Apvienos "Latvijas balzama" veikalu īpašnieku un "Amber Distribution Latvia"

Jauns.lv / LETA

Apvienos alkoholisko dzērienu izplatīšanas uzņēmumu SIA "Amber Distribution Latvia" un alkoholisko dzērienu ražotāja "Latvijas balzams" veikalu īpašnieku SIA "Bravo", lai efektīvāk izmantotu pieejamos resursus un atvieglotu vairākas iekšējās procedūras, informēja uzņēmumu īpašnieka pārstāvji.

"Apvienošanās rezultātā mēs ar dubultu spēku varēsim stiprināt Latvijā ražoto un arī pārstāvēto ārvalstu zīmolu attīstību mūsu zīmolu vēstniecībās," sacīja "Amber Distribution Latvia" vadītājs Pāvels Fiļipovs.

Vienlaikus viņš pauda, ka abu uzņēmumu darbiniekiem ikdiena gandrīz nemainīsies - katram uzņēmumam arī turpmāk būs savs atsevišķs birojs, komandas paliks tās pašas un arī darbu līgumi, darba stāžs un citas tehniskās lietas saglabāsies. "Pārmaiņas mums sniegs iespēju uzlabot abu uzņēmumu efektivitāti, izmantojot kopīgus loģistikas, informācijas tehnoloģiju (IT) un finanšu resursus," teica Fiļipovs.

Jau ziņots, ka 2018.gadā "Amber Distribution Latvia" strādāja ar 114,039 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 63,1% un bija 4,043 miljoni eiro. Savukārt "Bravo" pagājušajā gadā strādāja ar 10,556 miljonu eiro apgrozījumu un 318 870 eiro zaudējumiem.

"Amber Distribution Latvia" ir reģistrēts 1998.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 939 046 eiro. Kompānija ir viens no vadošajiem vīnu un stipro alkoholisko dzērienu izplatītājiem Latvijā. Uzņēmums pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajai "Amber Beverage Group Holding", kuras patiesā labuma guvējs ir Jurijs Šeflers un kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu ražošanu, izplatīšanu, loģistiku un mazumtirdzniecību.

Savukārt "Latvijas balzama" veikalu pārvaldītājs "Bravo" ir reģistrēts 1991.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 700 590 eiro. Kopš 2015.gada veikalu tīkls iekļauts starptautiskās uzņēmumu grupas "Amber Beverage Group" sastāvā.