foto: Shutterstock
500 eiro mēnesī un bezmaksas naktsmītnes - ar vilinošu piedāvājumu aicina pārcelties uz dzīvi gleznainā Grieķijas salā
Antikitera atrodas 45 minūšu lidojuma attālumā no Atēnām un tā ir aptuveni 50 kvadrātkilometru liela.
Tūrisms
2019. gada 4. jūlijs, 11:26

500 eiro mēnesī un bezmaksas naktsmītnes - ar vilinošu piedāvājumu aicina pārcelties uz dzīvi gleznainā Grieķijas salā

Jauns.lv

Antikitera ir neliela Grieķijas sala, kas atrodas Vidusjūrā starp Krētu un Kitiru. Uz salas dzīvo tikai 24 cilvēki, bet vasaras mēnešos to apskatīt ierodas pavisam neliels skaits tūristu, tāpēc salas padome nākusi klajā ar risinājumu, kā palielināt iedzīvotāju skaitu, ziņo "The Independent".

Lai palielinātu pastāvīgo iedzīvotāju skaitu, salas padome par pārvākšanos ir dzīvi Antikiterā ir gatava ģimenēm maksāt 500 eiro mēnesī, nodrošināt bezmaksas naktsmītnes un pat ēdienu.

"Antikitera ir neliela un nemodernizēta, kā arī viena no neapdzīvotākajām Grieķijas salām. Uz tās pieejams ierobežots ēdiens un ierobežoti resursi, taču tajā pašā laikā pieejams neierobežots laiks atpūtai un mieram," tā salu raksturo tās iedzīvotāji.

Antikitera atrodas 45 minūšu lidojuma attālumā no Atēnām un tā ir aptuveni 50 kvadrātkilometru liela. Uz salas ir pieejama gan elektrība, gan internets.

Salas mērs Andreas Carkalakis aicina pieteikties ģimenes ar bērniem, kas spētu atkal atdzīvināt Antikiteru. "Mums nepieciešamas trīs jaunas ģimenes, pietiekami lielas, lai spētu Antikiteru atdzīvināt un piepildīt ar bērnu balsīm," norāda salas mērs.

Padome norāda, ka uz salas iespējams ieņemt vairākas profesijas, kas garantētu regulārus ienākumus. Jaunie salas iedzīvotāji varētu strādāt kā zvejnieki, fermeri, būvnieki vai maiznieki.