foto: LETA
"Swedbank" arī nākamos 5 gadus vadīs Reinis Rubenis
"Swedbank" vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.
Bizness un ekonomika
2019. gada 1. jūlijs, 09:25

"Swedbank" arī nākamos 5 gadus vadīs Reinis Rubenis

Jauns.lv / LETA

"Swedbank" valdes priekšēdētāja amatā uz nākamo puiecu gadu termiņu apstirpināts Reinis Rubenis, pavēstīja bankas mediju attiecību vadītājs Jānis Krops.

Saskaņā ar "Swedbank" padomes lēmumu un Eiropas Centrālās bankas saskaņojumu, Rubenis turpinās vadīt Latvijas lielāko kredītiestādi arī nākamos piecus gadus.

Krops atzīmēja, ka Rubenis "Swedbank" valdes locekļa pienākumus pilda jau piecus gadus, tajā skaitā nepilnus trīs gadus kā valdes priekšsēdētājs. Iepriekš Rubenis ieņēma "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes un arī Finanšu tirgus pārvaldes administratīvā vadītāja amatus.

Krops arī piebilda, ka, atbilstoši Latvijas Komerclikumam pieci gadi ir maksimālais valdes locekļa pilnvaru termiņš, kuram gatavojoties, uzņēmuma padome pieņēmusi lēmumu par atkārtotu ievēlēšanu. "Swedbank" saņēmusi arī nepieciešamās atļaujas no bankas finanšu uzraudzības iestādēm. Tādējādi Rubeņa pilnvaras ir pagarinātas uz maksimālo iespējamo termiņu. Reiņa Rubeņa jaunais pilnvaru termiņš pilnībā stāsies spēkā pēc izmaiņu veikšanas komercreģistra ierakstos.

Pēc aktīvu apmēta "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.