foto: LETA
Amatu atstāj tirdzniecības centra "Akropole" vadītājs Kaspars Beitiņš
SIA "Akropole būve" valde valdes loceklis Kaspars Beitiņš informē par daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecības gaitu.
Bizness un ekonomika
2019. gada 14. jūnijs, 15:50

Amatu atstāj tirdzniecības centra "Akropole" vadītājs Kaspars Beitiņš

Jauns.lv / LETA

Tirdzniecības centra "Akropoles" līdzšinējais vadītājs Kaspars Beitiņš atstāj amatu un turpmāk strādāt būvniecības uzņēmumā "M.M.M. projekti Development", attīstot citus būvniecības projektus, informēja "Akropole Rīga" komunikācijas konsultante Lauma Laube.

"M.M.M. projekti Development" pieder Lietuvas nekustamo īpašumu kompānijai "M.M.M. Projektai", kas astoņus hektārus lielā teritorijā Rīgā, starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu plāno attīstīt daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu. Iepriekš tieši šajā vietā bija plānota tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" būvniecība, taču "Akropolis Group" izlēma par labu Ķengaragam.

Laube sacīja, ka līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns "Akropoles" vadītājs Latvijā, iepirkšanās un izklaides centra vadītāja pienākumus pildīs "Akropolis Group" valdes priekšsēdētājs Vitauts Labecks.

Tūkstošiem cilvēku dodas lūkot jaunatklāto tirdzniecības centru "Akropole"

gallery icon
173

Labecks skaidro, ka šajā nedēļā tika parakstīts pēdējais ar "Akropoles" būvniecību saistītais pieņemšanas-nodošanas akts ar ģenerāluzņēmēju "Merks".

"Tāpēc ir likumsakarīgi, ka Beitiņš patlaban pieņem jaunus izaicinājumus un turpinās dot savu pieredzi jaunu būvobjektu attīstībā," norāda Labecks.

Jau ziņots, ka aprīlī Rīgā, Maskavas ielā 257 tika atklāts jauns iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole", kurā divos stāvos pārstāvēti teju 170 nomnieki, tostarp apmēram 140 modes un dzīvesstila preču veikali, kā arī dažādu pakalpojumu sniedzēji, jaunais kinoteātris, izklaides zona, hokeja spēlēšanai un slidošanai piemērota ledus arēna, sporta klubs, kā arī 30 dažādi restorāni un kafejnīcas. Tirdzniecības centrā ir atvērts arī "Maxima XXX" lielveikals.

Tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" būvniecības ģenerāluzņēmējs bija SIA "Merks". Tirdzniecības centra ēkas tehnisko projektu izstrādāja arhitektu birojs "Sarma & Norde arhitekti", bet projekta tehnisko uzraudzību nodrošināja uzņēmums SIA "Būvuzraugi LV".

LETA jau ziņoja, ka Lietuvas "Akropolis Group" 2017.gada decembrī pārdevusi tai piederošo uzņēmumu SIA "DG31", kas nodarbojas ar astoņus hektārus lielas teritorijas attīstīšanu Daugavgrīvas ielā. Uzņēmumu "DG31" no "Akropolis Group" iegādājās Lietuvas nekustamo īpašumu kompānija "M.M.M. Projektai".

"M.M.M. Projektai" plāno pakāpeniski kvartāla attīstībā ieguldīt vairāk nekā 150 miljonus eiro.