foto: Publicitātes
"Daugavas vanagu" viesnīca "Radi un draugi" pārdota igauņiem
Tūrisms
2019. gada 8. jūnijs, 05:10

"Daugavas vanagu" viesnīca "Radi un draugi" pārdota igauņiem

Kas Jauns Avīze

Par Vecrīgas viesnīcas "Radi un draugi" apsaimniekotāja SIA "Anglijas Daugavas Vanagu fonda viesnīca Radi un draugi" īpašnieku kļuvusi Igaunijas uzņēmēju kompānija "Hotel Property".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apsaimniekotājs mainījis nosaukumu uz "Hotel Property Old". SIA "Hotel Property" īpašnieki ir Monako dzīvojošs Igaunijas pilsonis Otto Tamme (50%) un Igaunijā reģistrēts uzņēmums "Osauhing Vikton" (50%), kurā patiesais labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Pāvo Kīks.

Iepriekš viesnīcas vienīgais īpašnieks bija Lielbritānijā reģistrētais uzņēmums "The Latvian Welfare Trust". Iemeslus, kāpēc mainīts īpašnieks un par kādu summu, nav izdevies noskaidrot.

Tammem jau ir bizness Latvijā – viņš ir valdes loceklis "Tukuma pienā", "Rencēnu pienā", kooperatīvajā sabiedrībā "Latvijas piensaimnieku centrālā savienība", padomes priekšsēdētājs veļas ražošanas uzņēmumā "Lauma Lingerie". Viņam pieder 97,49% "Rencēnu piena". Kīks ir valdes loceklis SIA "Vikton" un patiesaislabuma guvējs SIA "Deglava Property".

Pērn četru zvaigžņu viesnīcas "Radi un draugi" apgrozījums bija1,454 miljoni eiro, peļņa – 36 013 eiro. Viesnīcu 1995. gadā izveidoja 1947. gadā dibinātais Anglijas Daugavas Vanagu fonds, tā kļuva par tikšanās vietu trimdas latviešiem.

Uzņēmuma peļņu ziedoja Vītolu fondam, palīdzot jauniešiem no trūcīgām un daudzbērnu ģimenēm iegūt augstāko izglītību, arī leģionāriem un citiem labdarības mērķiem Latvijā. Daugavas vanagiem joprojām pieder Latviešu nams ar viesnīcu Londonā netālu no Haidparka.