foto: REUTERS/SCANPIX
ES Vispārējā tiesa bloķē preču zīmes "Neymar" reģistrāciju
Tobrīd Brazīlijā spēlējošais Neimars bija plaši pazīstams arī pārējā pasaulē, jo īpaši Francijā.
Bizness un ekonomika
2019. gada 14. maijs, 16:48

ES Vispārējā tiesa bloķē preču zīmes "Neymar" reģistrāciju

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienības Vispārējā tiesa liegusi reģistrēt preču zīmi "Neymar", ko ar brazīliešu futbolistu Neimaru nesaistīta persona vēlējusies izmantot apģērbu, apavu un galvassegu tirdzniecībā.

ES Intelektuālā īpašuma birojs (EUIPO) 2013.gadā apstiprināja preču zīmi "Neymar", ko reģistrēja Karloss Moreira. 2016.gadā Neimars iesniedza prasību, bet nespēja vienoties ar EUIPO, tādējādi lieta nonāca ES Vispārējā tiesā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Tobrīd Brazīlijā spēlējošais Neimars bija plaši pazīstams arī pārējā pasaulē, jo īpaši Francijā.

Moreira šādas preču zīmes reģistrāciju pamatoja ar to, ka pirms vairākiem gadiem viņam neesot bijis ne jausmas, ka Neimars ir plaši pazīstams futbolists. Viņaprāt, preču zīmes sakritība ar futbolista vārdu bijusi tikai nejaušība, un tā izvēlēta, jo "Neymar" šķitis fonētiski skanīgs nosaukums.

Neimara pārspīlētā vārtīšanās Pasaules kausa turnīra laikā

Lai arī Neimars tiek uzskatīts par vienu no labākajiem futbolistiem pasaulē, brazīlietis ar sāpēs saviebtu seju regulāri laukumā krīt pat ...

gallery icon

Tiesa noraidījusi Moreiras argumentus, apgalvojot, ka laika posmā no 2009. līdz 2012.gadam tobrīd Brazīlijā spēlējošais Neimars bija plaši pazīstams arī pārējā pasaulē, jo īpaši Francijā, Spānijā un Lielbritānijā. Turklāt, viņš par sevi licis runāt jau pirms pārejas uz "Barcelona" klubu.

Tiesa secinājusi, ka ir neiedomājami, ka Moreira preču zīmes pieteikšanas brīdī nezināja par Neimara eksistenci. To pastiprinot fakts, ka tajā pat dienā Moreira centies reģistrēt preču zīmi "Iker Casillas" - vārdā, ar kādu pazīstams slavenais vārtsargs Ikers Kasiljass.

Parīzes "Saint-Germain" prezentē Neimaru

gallery icon

Moreiram ir divi mēneši un desmit dienas lai pārsūdzētu lēmumu Eiropas Savienības tiesā (EST).