foto: Ieva Leiniša/LETA
"Turkish Airlines" lidojumi no Rīgas tiks veikti uz Stambulas jauno lidostu
Šajā nedēļas nogalē uz jauno lidostu tiek pārcelti visi Turcijas nacionālās aviokompānijas "Turkish Airlines" komerciālie reisi.
Bizness un ekonomika
2019. gada 7. aprīlis, 09:20

"Turkish Airlines" lidojumi no Rīgas tiks veikti uz Stambulas jauno lidostu

Jauns.lv / LETA

Turpmāk visi aviosabiedrības "Turkish Airlines" regulārie reisi uz un no starptautiskās lidostas "Rīga" tiks veikti uz Stambulas jauno lidostu, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras pārstāvis Aivis Vincevs.

Civilās aviācijas aģentūra atgādina, ka 6.aprīlī Turcijā, Stambulā, notika starptautiskās lidostas pārcelšana no Stambulas Ataturka starptautiskās lidostas uz Stambulas jauno lidostu. Pārcelšanu plānots pabeigt līdz svētdienas vakaram.

Stambulas jaunajai lidostai piešķirts Starptautiskās gaisa transporta asociācijas (IATA) kods "IST", kas līdz šim bija Stambulas Ataturka starptautiskās lidostas kods. Turpretim Stambulas Ataturka starptautiskās lidostas kods turpmāk būs "ISL".

Šajā nedēļas nogalē uz jauno lidostu tiek pārcelti visi Turcijas nacionālās aviokompānijas "Turkish Airlines" komerciālie reisi, bet citu aviokompāniju izpildītie reisi uz jauno lidostu tiks pārcelti pakāpeniski. Pasažieri ir aicināti pievērst uzmanību lidostu kodiem un pārliecināties par lidojuma galamērķi. Sīkāku informāciju par lidostu, no kuras un uz kuru tiks veikti lidojumi, var saņemt, vēršoties pie aviokompānijām.

Civilās aviācijas aģentūra mudina pasažierus, kuri lido uz un no Stambulas lidostas, iepazīsties ar visām izmaiņām Stambulas jaunās lidostas interneta mājas lapā "www.istanbulhavalimani.com". Pasažieri arī ir aicināti iepazīties ar jaunās lidostas atrašanās vietu un nokļūšanas iespējām no lidostas uz Turcijas galvaspilsētu.