foto: LETA
"Baltcom" ieķīlājis preču zīmes un meitasuzņēmuma kapitāldaļas
"Baltcom" valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns.
2019. gada 12. marts, 08:14

"Baltcom" ieķīlājis preču zīmes un meitasuzņēmuma kapitāldaļas

Jauns.lv / LETA

Telekomunikāciju uzņēmums SIA "Baltcom" reģistrējis divas jaunas komercķīlas, ar kurām ieķīlātas gan vairākas preču zīmes, gan meitasuzņēmuma SIA "B-Com Holding" pamatkapitāla daļas, liecina "Lursoft" informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar vienu no komercķīlām uzņēmums par labu "SEB bankai" ieķīlājis 17 preču zīmes, starp kurām ir preču zīmes "baltcom", "Baltkom", "izzi", "es esmu IZZI", "IZZI Prime", "baltcom SMART ENERGY" un "GG NET", bet ar otru komercķīlu par labu "SEB bankai" ieķīlātas "Baltcom" piederošās 2 702 800 "B-Com Holding" kapitāldaļas.

Abām komercķīlām ir vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 34,2 miljoni eiro, un komercķīlas nodrošina prasījumus, kas izriet no 2011.gadā noslēgta kredīta līguma. Minētās komercķīlas reģistrētas pirmdien, 11.martā.

Tāpat "Lursoft" dati liecina, ka ieķīlātas arī "Baltcom" kapitāldaļas - pirmdien, 11.martā, uzņēmuma vienīgais īpašnieks Luksemburgā reģistrētā kompānija "Rpax One" reģistrējusi komercķīlu, ar kuru ieķīlātas visas "Rpax One" piederošās 33 010 899 "Baltcom" kapitāldaļas. Arī šīs komercķīlas ņēmējs ir "SEB banka", bet tās nodrošinātā prasījuma summa ir 34,2 miljoni eiro.

Kopumā "Baltcom" šobrīd ir aktuālas 120 komercķīlas.

2017.gadā "Baltcom" strādāja ar 17,021 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka par 20,4% un bija 3,701 miljons eiro.

"Baltcom" pamatdarbība ir interneta, televīzijas, telefonijas, kā arī elektrības tirdzniecības pakalpojumi privātpersonām un uzņēmumiem.