Bizness un ekonomika
2019. gada 14. februāris, 12:55

"Elektrum" dabasgāzes klientiem piedāvās trīs pieslēguma veidus

LETA

AS "Latvenergo" ar zīmolu "Elektrum" dabasgāzes klientiem piedāvās trīs pieslēguma veidus un to cena būs tāda pati vai nedaudz zemāka nekā publiskā tirgotāja AS "Latvijas gāze" regulētā cena, šodien žurnālistiem pastāstīja "Latvenergo" pārdošanas direktors Uldis Mucenieks.

"Pašreiz dabasgāzes tirgus sastāv no diviem segmentiem - 370 000 klientu dabasgāzi izmanto tikai virtuvē, bet 50 000 klientu arī apkurei," skaidroja Mucenieks. Viņš pauda, ka uzņēmumam ir interese par abiem šiem segmentiem.

"Latvenergo" nākamnedēļ ienāks dabasgāzes tirgū mājsaimniecībām un piedāvās klientiem trīs dažādus pieslēguma veidus - pirmais būs "Elektrum dabasgāze virtuvei" - klientiem, kuri izmanto gāzi tikai gāzes plīts lietošanai, savukārt pārējie divi būs "Elektrum dabasgāze siltumam" un "Elektrum dabasgāze siltumam +". Tas būs klientiem, kuri izmanto gāzi apkurei.

Uzņēmums ir aprēķinājis, ka, lietojot gāzi tikai ēst gatavošanai, vidēji klients mēnesī iztērē 42 kilovatstundas (kWh) dabasgāzes, un par to cena būtu 4,77 eiro. Mucenieks norādīja, ka tas ir tik pat, cik pašreiz par šādu patērēto gāzes daudzumu maksā "Latvijas gāze" klienti ar regulēto cenu.

Savukārt klientiem, kuri dabasgāzi izmanto siltumam tiks piedāvāti divi pieslēguma veidi. "Latvenergo" aprēķinājis, ka vidēji klienti siltumam mēnesī iztērē 2108 kWh gāzes. "Elektrum dabasgāze siltumam" vidējā cena par šādu patērēto dabasgāzes daudzumu būtu 92,77 eiro mēnesi. Mucenieks norādīja, ka tas ir lētāk nekā pašreiz "Latvijas gāzes" klientiem, kuri par šādu pašu dabasgāzes patēriņu maksā 93,61 eiro mēnesī. Savukārt pakalpojumā "Elektrum dabasgāze siltumam +" klientiem pakapojumā būs iekļauta arī gāzes katla apkope reizi gadā, un mēneša maksa, klientam iztērējot 2108 kWh dabasgāzes, cena būtu 100,16 eiro mēnesī.

"Mēs redzam, ka cena ir praktiski tāda pati vai nedaudz zemāka kā regulētajam tirgotājam. Galvenā pievienotā vērtība mūsu produktam ir ērta produkta lietošana, apvienojot elektroenerģijas un dabasgāzes rēķinus," skaidroja Mucenieks.