foto: LETA
"PNB banka" grasās pirkt "PrivatBank"
"PrivatBank" centrālais birojs.
2019. gada 27. janvāris, 20:42

"PNB banka" grasās pirkt "PrivatBank"

Jauns.lv / LETA

Tuvāko mēneši laikā būs zināms, vai Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un Eiropas Centrālā banka ļaus "PNB banka" iegādāties "PrivatBank", šodien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

"PNB banka" valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels raidījumam nevarēja ne noliegt, ne apstiprināt minēto informāciju, jo aizbildinājās ar minētā jautājuma konfidencialitāti, tomēr viņš nenoliedza, ka pašlaik notiek sarunas par kādas bankas iegādi.

FKTK un Eiropas Centrālā banka konkrētu darījumu atteicās komentēt. Likums paredz, ka par atļauju jāizlemj trīs līdz četru mēnešu laikā. Uzraugi vērtē daudzus aspektus - arī pircēja reputāciju un naudas izcelsmi.

Saskaņā ar raidījuma rīcībā esošo neoficiālu informāciju "PNB bankas" un "PrivatBank" darījumā bijušas neskaidrības un pieprasīta papildu informācija. Ja prasītie dati tiks iesniegti, visticamāk, atbilde darījumam būs labvēlīga.

PNB banka" 2018.gada deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 378 000 eiro apmērā, kas ir 8,6 reizes mazāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā. "PNB bankas" aktīvi 2018.gada 30.septembrī bija 545,621 miljona eiro apmērā, kas ir par 30,9% jeb 243,472 miljoniem eiro mazāk nekā 2017.gada beigās.

Pēc aktīvu apmēra "PNB banka" 2018.gada septembra beigās bija sestā lielākā banka Latvijā. Bankas akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Grigorijs Guseļņikovs. Banka nosaukumu no "Norvik banka" uz "PNB banka" mainīja 2018.gada 9.novembrī.