foto: Juris Rozenbergs
Ģirts Ķesteris: "Pasaku paldies aizvadītajam gadam"
Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris Ziemassvētkos vienmēr vienatnē brauc uz Krimuldas baznīcu. Tas viņam tāds mazais svētceļojums pirms gadumijas.
Bizness un ekonomika
2018. gada 19. decembris, 16:43

Ģirts Ķesteris: "Pasaku paldies aizvadītajam gadam"

Karlīna Timofejeva

Ziemassvētki ik gadu ir teju vienādi, bet sajūtas ik gadu ir citas, kaut pats svētku standarts nemainās. Man tie ir Ziemassvētku koncerti, šogad veseli 14, uz Dailes teātra skatuves,” atklāj pazīstamais aktieris Ģirts Ķesteris.

Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris stāsta, ka bez uzstāšanās teātrī, viņa ikgadējā Ziemassvētku „ programmā” ir arī brauciens uz Krimuldas baznīcu. „Kādēļ tieši uz šo baznīcu? Jo tur durvis vienmēr ir atvērtas, un Ziemassvētkos tur notiek dievkalpojums. Pirms dievkalpojuma baznīcā nav praktiski neviena cilvēka, un tur varu kādu brīdi būt pavisam viens. Tas varbūt skan pavisam egocentriski, citiem varbūt nepieņemami, bet man šī ir tāda ļoti intīma un skaista tradīcija, kas sāka veidoties pat tā neapzināti. Proti, šie svētki ļoti tālu pagātnē ir veidojušies tā, ka kādu brīdi dažādu iemeslu dēļ šajos svētkos es esmu bijis viens...
Bet Ziemassvētku vakarā gan neesmu viens! Tad esmu kopā ar savu ģimeni,” stāsta Ģirts Ķesteris, kurš vēl prāto, kā sagaidīt Jauno gadu.

Runājot par Jaungada tēmu, Ģirts pasmaida, sakot, ka daudzi cilvēki pirms gadumijas sevi māna, soloties līdz ar 1. janvāri ieviest krasas pārmaiņas un uzlabojumus savā dzīvē. „Tas ir paradokss, kad dzirdu - visi visu apņēmušies sākt no jauna, kā, piemēram, iet uz sporta zāli. Ne velti dzirdēts, ka tieši gada pirmajā mēnesī sporta klubiem ir visaugstākie ieņēmumu rādītāji. Visi apņēmušies paveikt kaut ko lielu un tad diemžēl tie dižie plāni laika gaitā sarūk, līdz pat minimumam un visa dzīve atgriežas „vecajās sliedēs”.

foto: Juris Rozenbergs
Ģirts Ķesteris piekrīt, ka svētkos ir jāpriecājas, un, ka svētki ir jāsvin. Kaut simboliski, piemēram, patīkamā kompānijā saskandinot pa glāzei „Martini”.

Es pats personīgi Jaunajā gadā nekādas apņemšanās neveicu. Vienkārši izbaudu to laiku, noskaņu, un pasaku paldies aizejošam gadam,” atklāj aktieris.

Pēc Ģirta Ķestera domām, dzīvi nevajag iedalīt baltajās un melnajās strīpās. „Nav jau dzīvē tādu sliktu brīžu. Ir tādi brīži, kas tev ir nepieciešami. Patiesībā jau nav izvēles, ko tu piedzīvo galu galā, jo tāda ir tā dzīves pieredze. Cilvēkam viegli pateikt, ka katrs pats veido tos labos brīžus, ka pats viņus darini kā dzīves amatnieks, bet tas tā nenotiek. Es ticu, ka ir vēl kaut kādas lietas, kas nav pašu ziņā un varā, un mums tiek rakstītas priekšā liktenī. Līdz ar to nav tādu slikto gadu vai labo gadu. Šī teorija dažam liekas nesaprotama, jo patīkamāks taču ir saprotamais apgalvojums, ka dzīve jātur savās rokās,” prāto Ģirts Ķesteris.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Martini