foto: LETA
Zaķusalas attīstītāji nākotnē plāno izbūvēt jaunu ielu
Zaķusala un Latvijas televīzijas tornis.
Bizness un ekonomika
2018. gada 12. novembris, 13:38

Zaķusalas attīstītāji nākotnē plāno izbūvēt jaunu ielu

Jauns.lv / LETA

Zaķusalas attīstītāji SIA "Zaķusala estates" plāno šajā teritorijā izbūvēt jaunu ielu un vēlāk to nodot Rīgas domes pārziņā ar nosacījumu, ka pašvaldība uzņēmumam atdos patlaban tuvāka krastmalai esošu ielu.

Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas lēmums paredz, ka "Zaķusalas estates" aptuveni 20 271 kvadrātmetru lielā teritorijā par saviem līdzekļiem izbūvēs Zaķusalā jaunu ielu un tai nepieciešamās komunikācijas, kuru vēlāk iemainīs pret pašvaldībai piederošu 14 900 kvadrātmetru lielu teritoriju, uz kuras patlaban ir izbūvēta iela.

Pašvaldībai piederošā iela patlaban atrodas tuvāk Daugavai, bet uzņēmums plāno izbūvēt brauktuvi tuvāk salas iekšienei. Pēc komitejas vadītāja Oļega Burova (GKR) teiktā, nākotnē uzņēmums Daugavmalā varētu būvēt vairākus objektus, taču tā kā tas prasīs lielas investīcijas, viņi gribot nodrošināties, ka viņiem piederēs arī iela, kas pie tiem atradīsies.

"Būtībā šis ir tikai konceptuāls lēmums, kas paredz uzņēmējiem dot garantiju, ka viņiem piederēs tuvāk Daugavai esoša iela, ja viņi izpildīs savu norunas daļu un izbūvēs jaunu ceļu," sacīja Burovs. Tāpat pašvaldības nosacījums esot, ka pie Daugavmalas attīstītājiem būs jāizbūvē promenāde, kas būs pieejama ikvienam iedzīvotājam.

Patlaban šis esot tikai konceptuāls lēmums, jo Zaķusalas attīstīšanas iecere ir tikai detālplānojuma stadijā, kas vēl nav apstiprināts, uzsvēra Burovs.

Kā vēstīts, SIA "Zaķusalas Estate" Zaķusalā plāno realizēt dzīvojamā kompleksa būvniecību. Uzņēmumam pieder 12 hektāri zemes starp Televīzijas torni un Salu tiltu.

Tēmas