Zināms gada pelnošākais reperis - iekasējis 76,5 miljonus
foto: Splash News/ Vida Press
Jay-Z.
Bizness un ekonomika

Zināms gada pelnošākais reperis - iekasējis 76,5 miljonus

Jauns.lv

Nosaukti gada pelnošākie reperi un hiphopa zvaigznes - pirmajā vietā ar 12 mēnešu laikā sapelnītiem 76,5 miljoniem dolāru ir Jay-Z, aprēķinājis izdevums "Forbes".

Šons Korijs Kārters (48), kas pieņēmis pseidonīmu Jay-Z, par saviem ienākumiem var pateikties albumam "Everything Is Love", ko radījis kopā ar sievu popzvaigzni Bejonsu, kā arī viņu kopīgajai koncertturnejai "On The Run II".

foto: Varona/Parkwood/PictureGroup/REX/ Vida Press
Jay-Z un Bejonsa izveidojuši duetu "The Carters".
Jay-Z un Bejonsa izveidojuši duetu "The Carters".

Jay-Z un Bejonses izveidotā dueta "The Carters" koncertturneja sākās 6. jūnijā Kārdifā un noslēgsies oktobrī Sietlā. Tiek lēsts, ka kopumā "On The Run II" šovbiznesa pārītim ienesīs teju 200 miljonus dolāru.

Otrs pelnošākais reperis pēdējo 12 mēnešu laikā bijis Šons Džons Kombss (48), kas bijis zināms arī kā Puff Daddy, Diddy, bet tagad liek sevi dēvēt vienkārši par Love jeb Mīlestību.

Viņš pelnošāko reperu topa augšgalā bija iepriekšējos trīs gadus. Nu noslīdējis uz otro vietu, taču ienākumi joprojām ir ievērojami - 64 miljoni. Lielākā daļa peļņas gūta no dzērienu impērijas - "Ciroc" degvīna, "DeLeon" tekilas un "Aquahydrate" ūdens tirgošanas.

foto: REUTERS/SCANPIX
Diddy jeb Love pelnošāko reperu topā pēc triju gadu dominnaces nu ir otrajā vietā.
Diddy jeb Love pelnošāko reperu topā pēc triju gadu dominnaces nu ir otrajā vietā.

"Es savu uzņēmēja karjeru sāku 12 gadu vecumā, tirgodams avīzes," pērn klāstīja Kombss. "Un vienmēr esmu zinājis - ja klientiem sniegšu to labāko un apkalpošu viņus kā savādāk, vai nu tā būtu mūzika, apģērbs vai degvīns, smagais darbs man atmaksāsies."

Topa trešo vietu ieņem Kendriks Lamars (31) - ar 58 miljoniem dolāru. Nauda nākusi gan no izpārdotiem koncertiem visā pasaulē - no Parīzes, Londonas un Budapeštas līdz Japānai, Austrālijai un Losandželosai.

6=. Dr.Dre - 35 miljoni dolāru

6=. Nas - 35 miljoni dolāru

8. Pitbuls - 32 miljoni dolāru

9. Future - 30 miljoni dolāru

10. Kanje Vests - 27,5 miljoni dolāru