foto: Publicitātes
Jaunā Helio iTV nonāk pie Latvijas skatītājiem
Tehnoloģiju attīstība ir devusi varu skatītāju rokās – izvēlēties, ko skatīties jebkurā laikā, vietā un ierīcē.
Bizness un ekonomika
2018. gada 26. jūnijs, 13:57

Jaunā Helio iTV nonāk pie Latvijas skatītājiem

Karlīna Timofejeva

No šodienas Latvijas TV skatītājiem Lattelecom piedāvā jauno Helio interaktīvo televīziju, vienlaikus sākot līdzšinējās Interaktīvās TV klientu pāreju uz jauno vidi. Helio iTV ir pieejama ne tikai TV ekrānos, bet arī mobilajās ierīcēs, katram lietotāja profilam nodrošinot satura rekomendācijas un citas papildu funkcijas. Pirmie skatītāji izmaiņas savos ekrānos pamanīs jau šodien, savukārt pārējiem esošajiem Interaktīvās TV skatītājiem Helio iTV tiks pārslēgts pakāpeniski turpmāko mēnešu laikā.

“Šodienas skatītājs jau sagaida, lai izklaides pasaule vienmēr ir blakus, ir intuitīva un saprot, kāds saturs aizrauj tieši viņu. Lai gan varētu šķist, ka ar jaunās paaudzes skatītāju TV skatīšanās vairs nav tik aktuāla, zinām, ka ar mūsdienīgām un ērtām funkcijām arī TV ekrānam iespējams “dot jaunu elpu”. Helio iTV piedāvā labāko skatīšanās pieredzi, apvienojot tradicionālo televīziju un interneta televīziju, ļaujot skatīties, ko, kad un kur vien to vēlamies,” par stāsta Lattelecom izklaides un komunikāciju pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda.

Ņemot vērā apjomīgo Lattelecom Interaktīvās televīzijas klientu skaitu, pāreja uz Helio iTV notiek pakāpeniski, ik nedēļas pārslēdzot vairākus tūkstošus klientu, kā arī no 26. jūnija – visus jaunos TV skatītājus. Klienti informāciju par pārejas brīdi un jaunajām funkcijām saņems viņu norādītajos saziņas kanālos. Helio iTV nepieciešamais tehniskais nodrošinājums ir tāds pats, kā bija Lattelecom interaktīvajai TV – pietiekami jaudīgs interneta pieslēgums, savukārt mazās ierīces darbojas jebkurā interneta tīklā.

Tehnoloģiju attīstība ir devusi varu skatītāju rokās – izvēlēties, ko skatīties jebkurā laikā, vietā un ierīcē. Lattelecom seko šai tendencei un radot Helio iTV īpaši vērā ņemts lietošanas ērtums, lai tā būtu lietotājam draudzīgākā interaktīvās televīzijas platforma.

Mazajos ekrānos – arī satura vadīšana
•    Sākotnēji Helio iTV ir pieejama TV, viedtālrunī un planšetē, bet vēlāk arī datorā, turklāt saturs visās vidēs ir saistīts.
•    Saturu no mazajiem ekrāniem ir iespējams ne vien skatīties, bet arī vadīt – uzlikt ierakstus, atzīmēt iecienītās programmas un filmas, ko skatīties vēlāk.
•    Helio iTV ļauj saturu izvēlēties mobilajā ierīcē un ar viena klikšķa palīdzību pārnest to uz mājas TV ekrānu. Tādējādi saturu var vadīt arī no attāluma, piemēram, esot darbā vai sabiedriskajā transportā, izvēlēties filmu vai multfilmu, ko atskaņot mājas TV ekrānā bērnam vai saviem vecvecākiem.

Iespēja personalizēt saturu
•    Tiem skatītājiem, kuri būs apliecinājuši, ka šādu iespēju vēlas, balstoties uz iepriekš skatītājām filmām un seriāliem, Helio iTV algoritms ieteiks līdzīgu piedāvājumu, rekomendējot aktuālāko attiecīgā žanra saturu.
•    Helio iTV ļauj izveidot vairākus lietotāju profilus, lai katrs varētu ātrāk un ērtāk uzreiz atrast sev interesējošo saturu. Atsevišķi profili ir izveidojami gan TV ekrānā, gan par tādiem kļūst katrs pievienotais mobilais ekrāns. Tādējādi iespējams nodalīt rekomendācijas atbilstoši katra ģimenes locekļa interesēm – bērniem savs ieteiktais saturs, vecvecākiem - savs, sporta faniem vai seriālu cienītājiem - savs.
•    Ja līdz šim bija iespējams izvēlēties tikai vienu valodu visiem kanāliem, vai arī norādīt to konkrētām pārraidēm, tad jaunajā Helio iTV katram TV kanālam var izvēlēties savu valodu, kas saglabāsies ilgtermiņā, arī ierakstos un arhīvā.