foto: Ieva Lūka/LETA
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera locekles un viceprezidentes Caunes vadītais uzņēmums - nodokļu parādnieks
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) viceprezidente Lienīte Caune.
Bizness un ekonomika
2018. gada 13. marts, 12:32

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera locekles un viceprezidentes Caunes vadītais uzņēmums - nodokļu parādnieks

Jauns.lv

Pirmdien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš paziņoja, ka organizācija sagaida, ka jaunais VID vadītājs tiek meklēts no privātā sektora - uzņēmēju vides.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļas nogalē aizsaulē pēkšņi aizgāja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Šobrīd aktīvi jau par jauno VID ģenerāldirektora kandidātu savu viedokli pauž LTRK, kuras vadībā ir uzņēmumu vadītāji ar nodokļu parādu esamību pret valsti.

Jauns.lv ir izpētījis LTRK padomes locekļu vadīto uzņēmumu nodokļu nomaksas diciplīnu.  Un tā liecina, ka daļai no padomes locekļu vadītajām kompānijām ir aktuāli nodokļu parādi.

Uz 2018. gada 7. martu LTRK padomes locekles un viceprezidentes Lienītes Caunes vadītais grāmatvedības konsultāciju uzņēmums AS “CBB Konsultāciju birojs” ar valsti nav norēķinājies 9925,42 eiro apmērā.

Jāatzīmē, ka tieši Lienīte Caune asi izteicās par notikušo nodokļu reformu medijos, pozicionējot sevi kā LTRK padomes locekli un grāmatvedības jomas eksperti.

Tāpat Caune TV24 raidījumā “Dienas personība” paziņoja, ka LTRK padomes priekšsēdētāja amatam virza bijušo un ar skandālu amatu pametušo veselības ministru Gunti Belēviču. Publiskā telpā ir izskanējis, ka Belēvičam esot ministra amatā, Caune veica Stradiņa slimnīcas auditu.

Caunes vadītais uzņēmums gan nav līderis nodokļu parādnieku listē no saviem kolēģiem, proti, līderpozīciju ieņem SIA "ARKOLAT" ar 100551,33 eiro lielu nodokļu parādu uz 2018.gada 7.martu. Tam seko SIA "NEMO" ar 46619,59 eiro parādu pret valsti. Arī SIA “VALKAS MERIORĀCIJA” valstij nav samaksājusi 38269,85 eiro.