foto: Sputnik
Būtiska informācija visiem, kuri ceļo ar Krievijas kompāniju "Aeroflot"
"Aeroflot" pievērsīs dubultu uzmanību rokas bagāžai, kas tiek ienesta salonā.
2018. gada 9. februāris, 23:46

Būtiska informācija visiem, kuri ceļo ar Krievijas kompāniju "Aeroflot"

Jauns.lv

Krievijas aviokompānija "Aeroflot" nākusi klajā ar paziņojumu, ka no 15. februāra pastiprinās pasažieru rokas bagāžas kontroli, vēsta kanāls PBK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasažieru rokas bagāžu pārbaudīs pirms cilvēku ienākšanas lidmašīnas salonā, lai arī pirmā pārbaude bijusi veikta jau brīdī, kad veikta reģistrēšanās lidojumam. Šāds "Aeroflot" lēmums saistīts ar klientu žēlabām par to, ka nereti lidaparāta salonā pietrūkst vietas mantām plauktos.

"Aeroflot" oficiāli paziņojis, ka šādas pārbaudes tiks veiktas Šerementjevas lidostā un citās lielākajās Krievijas lidostās. Reģistrējoties reisam, pasažierim būs jāuzrāda visa bagāža, kā arī rokas bagāža un lietas, kas tiek salonā ienestas bez maksas. 

Ja rokas bagāža skrīningā izrādīsies lielāka un/vai smagāka par noteikumos norādīto (kā tas nereti ir), pasažierim lūgs to reģistrēt kā kravā liekamo bagāžu, kas lielākoties nozīmēs arī papildu samaksu. Vienkāršoti izsakoties, ar pamatīgi pieblīvētu somu, kas pirmajā kontrolē reģistrēta kā rokas bagāža, salonā vairs nevarēs iekļūt. "Aeroflot" norāda, ka gadījumā, ja pasažieris atsakās maksāt par papildu bagāžu, kompānija patur tiesības atteikties no viņa kā pasažiera. 

Līdz šim "Aeroflot" noteikumos rokas bagāžā bija atļauts salonā ienest 10kg smagu somu ekonomiskajā klasē un 15kg smagu biznesa klasē. Nešļavas izmēri nedrīkstēja pārsniegt 115 centimetrus garumā, platumā un augstumā. Ārpus rokas bagāžas reģistra joprojām ir, piemēram, dokumentu mapes, ziedu pušķi, portatīvais dators, videokamera un citas lietas.