foto: LETA
Gaļas firma "Forevers" izstājas no Pārtikas uzņēmumu federācijas
Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" veikals.
Bizness un ekonomika
2018. gada 18. janvāris, 21:43

Gaļas firma "Forevers" izstājas no Pārtikas uzņēmumu federācijas

Kasjauns.lv / LETA

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" nolēmis izstāties no Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF), līgumu pārtraucot janvārī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lēmumu pārtraukt dalību LPUF kompānija pieņēmusi, jo no federācijas puses nav saņemts gaidītais atbalsts un ieinteresētība risināt ar gaļas nozari saistītus jautājumus.

"Jebkuru uzņēmēju interesē rezultāts, bet tik pat svarīga ir attieksme un kopīgs mērķis. Diemžēl jāsecina, ka mūsu un LPUF izpratne par to, kādiem jautājumiem jānonāk dienaskārtībā un, kā jāveido dialogs starp ražotājiem un valsts pārvaldes institūcijām, atšķiras. Pārāk daudz federācijai izteiktās "Forevers" iniciatīvas ir ignorētas. Ar LPUF starpniecību esam vēlējušies risināt nozares attīstības un uzņēmējdarbības vides jautājumus, piemēram, patērētāju aizsardzība, esošo regulējumu pilnveidošana, kontroles mehānismi, veselīga konkurence u.c. Tās nav viena komersanta savtīgas biznesa intereses, bet gan aktualitātes, kas attiecas uz valsts ekonomiku kopumā un ir visas sabiedrības interesēs. LPUF bezdarbība liek uzdot jautājumu, kāpēc turpināt sponsorēt pasīvu organizāciju, kuras uzturēšanai nepilnos divos gados vien esam samaksājuši 9000 eiro? Neatkarīgi no mūsu lēmuma, "Forevers" turpinās aktīvi līdzdarboties pasākumos, kas skar uzņēmējdarbību, pārtikas nozari un sabiedriskos procesus kopumā," sacīja "Forevers" valdes loceklis Andrejs Ždans.

Kompānijā pauda uzskatu, ka organizācijai, kas pārstāv pārtikas ražotājus, ir jābūt ieinteresētai risināt dažādu pārtikas kategoriju uzņēmumu intereses.

"Liela pretruna ir arī tā, ka ministrijas, dažādas valsts institūcijas un pārtikas nozari uzraugošās iestādes uzņēmējiem aktuālos jautājumus mudina risināt tieši ar asociāciju starpniecību, tomēr, kā rāda pieredze ar LPUF, šī pieeja nav efektīva un uzņēmēji asociācijām ne vienmēr uzticas. Ja asociācija nedara savu darbu ar vajadzīgo atdevi un ieinteresētību, valsts institūcijām pie viena saruna galda ir jāsēžas arī ar uzņēmējiem," sacīja Ždans.

LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure norādīja, ka katram uzņēmumam ir tiesības izvēlēties, kā aizstāvēt savas intereses un kā risināt sev svarīgus jautājumus - darbojoties kādā asociācijā vai arī mēģinot to darīt saviem spēkiem. "Šajā konkrētajā situācijā, mūsuprāt, viena uzņēmuma specifiskās intereses nevar būtu svarīgākas par visas nozares kopējām interesēm. Mēs turpināsim aktīvi strādāt un pārstāvēt visas pārtikas ražošanas nozares intereses, veicinot godīgu uzņēmējdarbību un sakārtotu biznesa vidi," uzsvēra Šure.

"Forevers" iesaistījās LPUF 2016.gada pirmajā ceturksnī.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Forevers" 2016.gadā strādāja ar 31,686 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 4,6% un sasniedza 1,5 miljonus eiro.

"Forevers" reģistrēts Rīgā 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. "Forevers" ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. "Forevera" vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Ždans.

LPUF ir Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiskā organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāv ražotājus valsts un nevalstiskajās organizācijās, aizstāv biedru intereses starptautisko normatīvo aktu izstrādē, kā arī sniedz LPUF biedriem informatīvo atbalstu. Federācijā ir apvienojušies uzņēmumi, kas aizņem vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus. Tajā ir pārstāvētas gan nozaru asociācijas, gan vairāki desmiti lielu, vidēju un mazu uzņēmumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas