foto: LETA
VID uzņēmējiem ieteicis algot privātdetektīvus, lai pierādītu, ka konkurenti maksā aplokšņu algas
Bizness un ekonomika
2018. gada 3. janvāris, 10:37

VID uzņēmējiem ieteicis algot privātdetektīvus, lai pierādītu, ka konkurenti maksā aplokšņu algas

Kasjauns.lv

Viesojoties RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins atklāja, ka zina uzņēmējus, kuri sūdzējušies Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par to, ka viņu konkurenti maksā "aplokšņu algas". Viņš sacīja, ka VID savā atbildē norādījuši, ka vajadzīgi pierādījumi, lai situāciju varētu mainīt, un ieteikuši izmantot privātdetektīvu pakalpojumus: "Mēs jautājām, kā lai mēs iegūstam tos aplokšņu algu pierādījumus. Tas ieteikums no ierēdņiem bija tāds: "Nu bet ir arī privātdetektīvi!""

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kokins skaidroja, ka zina vairākus uzņēmējus, kuri jau vairākus gadus VID sūdzējušies par negodīgu konkurenci, tomēr nav sagaidījuši adekvātu atbildes reakciju. 

"Viņi katru gadu uz piecām lapām argumentēti uzraksta vēstuli VID: "Redziet, šeit ir tāda situācija, kurā mums ir ļoti grūti strādāt, jo daļa mūsu konkurentu maksā nodokļus un daļa nemaksā." Tālāk seko likumā noteiktajā kārtībā pieklājīga vēstule, kurā teikts – Paldies," raidījumā apgalvoja Kokins. 

Viņš pauda, ka šādas sūdzības tiek sūtītas jau kādus trīs gadus, tomēr pirmajā gadā VID reakcija esot bijusi pat komiska. "Tajā sarunā tika norādīts, ka nav pierādījumu, ka tā aplokšņu alga ir iegūta, un, ja mēs atnestu pierādījumus par to aplokšņu algu izmaksu, tad varētu kaut ko darīt," sacīja Kokins. 

VID arī ieteicis, kā šādus pierādījumus varētu iegūt: "Tas ieteikums no ierēdņiem bija tāds: "Nu bet ir arī privātdetektīvi! Iesūtiet privātdetektīvu, lai viņš piesakās darbā, ar slēpto kameru nofilmē, un tad šo materiālu mēs jau varēsim izmantot tālāk procesā un darbību veikšanā.""

Kokins norādīja, ka šādu risinājumu neuzskata par efektīvu. "Skaidrs, ka ne visi ir gatavi algot privātdetektīvus, lai kaut kādā veidā cīnītos par aplokšņu algu neesamību nozarē," viņš sašutis teica raidījumā.