foto: Evija Trifanova/LETA
Pēc publikācijas sieviešu žurnālā izskan runas, ka arī "Madara" nonākusi ārzemnieku rokās
„Madara Cosmetics” valdes loceklis un līdzīpašnieks Uldis Iltners mierina: „„Madara Cosmetics” ir un paliek Latvijas uzņēmums ar būtisku Latvijas akcionāru pārsvaru”.
Bizness un ekonomika
2017. gada 28. novembris, 06:30

Pēc publikācijas sieviešu žurnālā izskan runas, ka arī "Madara" nonākusi ārzemnieku rokās

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Šomēnes akciju tirgū publiskajā piedāvājumā tika izliktas viena no pašmāju nacionālā kapitāla veiksmīgākā uzņēmuma – kosmētiskās ražotnes „Madara Cosmetics” - akcijas. Līdz ar to radušās runas, ka „Madara Cosmetics” tāpat kā slavenais ziepju ražotājs „Stenders” nonācis ārzemnieku rokās.

Pagājušās nedēļas žurnālā "Ieva" teātra kritiķe Edīte Tišheizere kā savus iecienītākos sejas krēmus minēja pašmāju "Madaras" ražojumus, piebilstot, ka ļoti žēl, ka nu arī šis uzņēmums pārgājis ārzemnieku rokās. Jau ziņojām, ka pirms pāris mēnešiem par „Stenders” vienīgo īpašnieku kļuvis Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums „CICC Ehealthcare Investment Fund”, kurā noteicēji ir Ķīnas pilsoņi.

Savukārt „Madara Cosmetics”  mājas lapā minēts, ka akciju sabiedrībai „pievienojies stratēģiskais investors „Oy Transmeri Group AB” no Somijas”. Kasjauns.lv lasītāji jautā – vai tas nozīmē, ka „Madara Cosmetics” vairs nav latviešu uzņēmums. Pirms akciju kotēšanas biržā „Nasdaq Rīga” tika ziņots, ka „Madara Cosmetics” īpašnieki ir Lote Tisenkopfa-Iltnere (28,01% kapitāldaļu), Uldis Iltners (28,01%), akciju sabiedrība „ALPS Investments” (20,01%), Zane Tamane (12%), Liene Drāzniece (7,98%) un Paula Tisenkopfa (3,99%). Kā ir tagad?

„Madara Cosmetics” valdes loceklis un līdzīpašnieks Uldis Iltners mierina Kasjauns.lv lasītājus: „Šādam satraukumam (par uzņēmuma pāriešanu ārzemnieku rokās – red.) nav pamata. Akciju sabiedrība „Madara Cosmetics” stratēģiskā investora un produkcijas izplatīšanas partnera Somijā „Oy Transmeri Group AB” īpašumā pēc sākotnējā publiskā piedāvājuma nonākuši 6% uzņēmuma akciju, kas nekādā veidā nenodrošina kontroli pār uzņēmumu. „Madara Cosmetics” ir un paliek Latvijas uzņēmums ar būtisku Latvijas akcionāru pārsvaru. „Oy Transmeri Group AB” kļūšana par akcionāru ir vērtējama kā ļoti pozitīvs notikums un būs katalizators turpmakajai „Madara Cosmetics” izaugsmei Somijas tirgū.”

„Madara Cosmetics” dibināta 2006.gadā. Tas ir pirmais kosmētikas ražotājs Latvijā, kura visi produkti ir pilnībā dabiski, atzīti par ekoloģiskiem un sertificēti pēc starptautiskā „Ecocert” standarta.