Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Deutsche Bank" ASV samaksā 95 miljonus dolāru nodokļu krāpniecības lietā
ASV valdība likusi "Deutsche Bank" samaksāt Savienotajām Valstīm 95 miljonus dolāru.
Bizness un ekonomika

"Deutsche Bank" ASV samaksā 95 miljonus dolāru nodokļu krāpniecības lietā

Jauns.lv

Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" panākusi vienošanos samaksāt 95 miljonus dolāru, lai izbeigtu ASV Tieslietu ministrijas izmeklēšanu saistībā ar nodokļu krāpniecību, trešdien paziņoja Ņujorkas dienvidu apgabala prokuratūra.

Prokurors Prīts Bharara norāda, ka "Deutsche Bank" izmantojusi fiktīvu uzņēmumu tīklu un aprēķinājusi darījumus, lai censtos izvairīties no nodokļu maksāšanas vairāku desmitu miljonu dolāru apmērā.

ASV valdība likusi "Deutsche Bank" atzīt savas darbības, kas bija paredzētas, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas, un samaksāt Savienotajām Valstīm 95 miljonus dolāru, sacīja Bharara.

Šī lieta aizsākās 2000.gadā, kad "Deutsche Bank" iegādājās ASV holdingkompāniju "Charter", kurai piederēja akcijas farmācijas uzņēmumā "Bristol-Myers Squibb". Lai izvairītos no apjomīgu nodokļu maksāšanas saistībā ar ienākumiem no šo akciju pārdošanas, "Deutsche Bank" organizējusi to pārdošanu fiktīvam uzņēmumam, lai tās pēc tam atpirktu.

Šis darījums nodrošināja "Deutsche Bank" tīrus ienākumus, bet fiktīvā uzņēmuma nodokļu rēķins veidoja 52 miljonus dolāru.

"Deutsche Bank" atzinusi, ka šis darījums bijis iepriekš plānots un tas paredzēts, lai izvairītos no nodokļu saistībām attiecībā uz akciju pārdošanu.


LETA / Foto: Reuters/Scanpix/LETA