foto: Ekrānuzņēmums
No amata atkāpjas "Samsung Electronics" boss Kvons Ojuns
"Samsung Electronics Co." vadītājs Kvons Ojuns paziņoja, ka kompāniju sagaida vēl nepieredzēta krīze.
Bizness un ekonomika
2017. gada 13. oktobris, 10:41

No amata atkāpjas "Samsung Electronics" boss Kvons Ojuns

LETA

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmuma "Samsung Electronics Co." vadītājs Kvons Ojuns piektdien atkāpās no amata, paziņojot, ka kompāniju sagaida vēl nepieredzēta krīze.

Par savu atkāpšanos Kvons paziņojis laikā, kad rūpniecības konglomerāts "Samsung" cenšas pārvarēt kukuļdošanas skandālu, kura dēļ ticis apcietināts uzņēmuma mantinieks Ļi Džējons.

Vienlaikus gan "Samsung Electronics" prognozē, ka tā pamatdarbības peļņa šā gada trešajā ceturksnī sasniegs 14,5 triljonus vonu (10,8 miljardus eiro), kas būs rekordaugsts līmenis šim ceturksnim.

foto: Ekrānuzņēmums
"Samsung Electronics Co." vadītājs Kvons Ojuns paziņoja, ka kompāniju sagaida vēl nepieredzēta krīze.

Tiek prognozēts, ka uzņēmuma tirdzniecības apjoms ceturksnī pieaudzis par 29,65% - līdz 62 triljoniem vonu.

Taču, neskatoties uz iespaidīgajiem finanšu rezultātiem, Kvons, paziņojot par savu atkāpšanos no amata, norāda, ka kompāniju sagaida vēl nepieredzēta krīze.

"Par laimi, uzņēmums šobrīd uzrāda visu laiku labākos rezultātus, taču tas ir tikai pagātnē pieņemto lēmumu un veikto investīciju nopelns," uzsver Kvons. "Tā kā mūs piemeklējusi vēl nepieredzēta krīze, es uzskatu, ka ir pienācis laiks uzņēmumam sākt no jauna ar jaunu garu un vadību, lai labāk reaģētu uz izaicinājumiem, ko rada strauji mainīgā informācijas tehnoloģiju nozare."

Kā ziņots, "Samsung" mantinieks Ļi Džējons augustā tika notiesāts par kukuļošanu, zagtu līdzekļu slēpšanu, līdzekļu izšķērdēšanu un nepatiesas liecības sniegšanu. Viņam piespriests piecu gadu cietumsods.

Tēmas