foto: LETA
Graudkopības uzņēmums "Dobele Agra" tagad pieder dāņiem
Graudkopības uzņēmumam "Dobele Agra" ir mainījušies īpašnieki.
2017. gada 9. jūlijs, 13:26

Graudkopības uzņēmums "Dobele Agra" tagad pieder dāņiem

LETA

Graudkopības uzņēmumam SIA "Dobele Agra" ir mainījušies īpašnieki, liecina "Firmas.lv" informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopš šā gada 2.maija kompānija pieder Dānijas uzņēmumam A/S "Ingleby Denmark 1". Pirms tam uzņēmuma īpašniece bija Austrijas kompānija "AGRA Gesellschaft fur landwirtsschafliche Entwicklung und Beteiligung GmbH".

Tāpat "Dobele Agra" ir mainījusi arī nosaukumu pret SIA "Ingleby Dobele Agro". Saskaņā arī informāciju "Firmas.lv" izmaiņas ir reģistrētas šā gada 3.jūlijā.

Kompānijas direktore Ilze Jaka pastāstīja, ka uzņēmuma valdes un akcionāru izmaiņas izriet no uzņēmuma jaunā īpašnieka. Arī uzņēmuma nosaukuma maiņa atspoguļo jaunās īpašumtiesības uzņēmumā.

Uz jautājumu, vai līdz ar uzņēmuma īpašnieku maiņu kompānijas darbībā paredzētas kādas stratēģiskas izmaiņas, Jaka atbildēja noliedzoši.

"Dobele Agra S.I.A." pamatdarbības veids ir lauksaimnieciskās produkcijas ražošana, galvenokārt graudaugu un eļļas augu audzēšana, kā arī graudaugu sēklas materiāla ražošana un lauksaimniecības pakalpojumu sniegšana.

2016.gadā kompānija strādāja ar 5,723 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka 2,4 reizes - līdz 896 119 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmums reģistrēts Dobeles novadā 1991.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 668 835 eiro. Uzņēmuma 100% īpašnieks ir A/S "Ingleby Denmark 1".

Tēmas