Publiskoti attēli, kādam jāizskatās Skanstes ielas rajonam pēc 5 gadiem
Projekts paredz arī Laikmetīgās mākslas muzeju. Tas būšot privāts.
2017. gada 20. aprīlis, 16:28

Publiskoti attēli, kādam jāizskatās Skanstes ielas rajonam pēc 5 gadiem

Kasjauns.lv

Rīgas mēra Nila Ušakova feisbuka kontā ievietoti vīziju attēli, kādam jāizskatās Skanstes ielas rajonam pēc apmēram 5-6 gadiem.

Tāds izskatīsies Skanstes ielas rajons pēc 5 gadiem

Rīgas mērs Nils Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis vīziju, kādai jāizskatās Skanstes ielas apkaimei pēc 5-6 gadiem.

gallery icon
5

"Skanste – tā ir apkaime, kurai atbilstoši pilsētas attīstības plānam ir jākļūst par modernu Rīgas centru – kā klusā centra un Vecrīgas vēsturiskā centra turpinājumam. Privātais bizness šajā apkaimē jau ir ieguldījis 245 miljonus eiro, un tiek plānots, ka līdz 2024. gadam kopējais investīciju apjoms būs jau ap 800 miljoniem eiro. Uzņēmēji šeit vai nu jau būvē, vai nu plāno būvēt ne tikai dzīvojamos namus un ofisa ēkas," vēstīts mēra profilā feisbukā.

Projekts paredz arī daudz aprunāto tā dēvēto "kapu tramvaju". 

"Te būs arī jauns privātais Laikmetīgās mākslas muzejs, un konferenču centrs. Valsts savukārt te plāno būvēt jaunu koncertzāli. Bet Rīgas dome caur šo rajonu izbūvēs tramvaju līniju, vairākas jaunas ielas un iekārtos dīķi," vēsta Nils Ušakovs.

Konferencē, kurā iepazīstināja ar šī rajona attīstības plāniem, tika norādīts, ka apkaimes attīstības rezultātā 2024.gadā Skanstē būs ap 24 000 darbavietu, kas nozīmē vairāk nekā 32 miljonus eiro ieņēmumus no iedzīvotāju ienākuma nodokļa pašvaldības budžetā gadā. Nozīmīgus ienākumus radīs biznesa, kultūras un sporta pasākumu norise Skanstes objektos - konferenču un koncertu centrs ekonomikai spētu sniegt vairāk nekā 20 miljonu eiro pienesumu gadā, savukārt viena pasaules mēroga sporta čempionāta organizēšana sniedz vairāk nekā 15 miljonu eiro ieguvumu pilsētai.