Bizness un ekonomika
2011. gada 2. maijs, 12:15

Sanatorijas "Ķemeri" īpašniekam "Ominasis Latvia" pieteikta maksātnespēja

Jauns.lv

Sanatorijas "Ķemeri" īpašniekam "Ominasis Latvia" pieteikta maksātnespēja, liecina Maksātnespējas administrācijas sniegtā informācija.

Prasību pasludināt "Ominasis Latvia" maksātnespēju Jūrmalas pilsētas tiesā iesniedzis uzņēmums "Voleks centrs", kas arī pērn novembrī pasludināts par maksātnespējīgu. Tiesa 29. aprīlī pieteikumu pieņēmusi izskatīšanai un ierosinājusi lietu.

"Voleks centra" maksātnespējas administrators Māris Gulbis pavēstīja, ka "Ominasis Latvia" ir nenokārtotas parādsaistības pret "Voleks centru" vairāk nekā 18 tūkstošu latu apmērā par būvdarbu veikšanu objektā "Sanatorija Ķemeri". "Uzņēmums ir aicinājis "Ominasis Latvia" segt šīs parādsaistības, taču arī pēc brīdinājuma par nodomu iesniegt maksātnespējas procesa pieteikumu "Ominasis Latvia" parādu nav samaksājusi. Līdz ar to maksātnespējas lietas ierosināšana pret "Ominasis Latvia" ir likumsakarīga," viņš paskaidroja.

2006. gada 10. jūlijā starp "Voleks centru" un "Ominasis Latvia" tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu objektā "Sanatorijas Ķemeri rekonstrukcija Tukuma ielā 42, Jūrmalā", taču kompānija līdz pat šim laikam nav samaksājusi "Voleks centra" rēķinu par veiktajiem darbiem no 2008. gada 1. augusta līdz 20. augustam kopumā 18,097 tūkstošu latu apmērā, informēja Gulbis.

Pret "Ominasis Latvia" sāktas vairākas tiesvedības saistībā ar to, ka uzņēmums neesot norēķinājies ar saviem partneriem par paveiktajiem darbiem.

2004. gada aprīļa beigās sanatorijas "Ķemeri" privatizētājs "Ominasis Italia" vienojās ar pasaulē pazīstamo ekskluzīvo viesnīcu tīklu "Kempinski Hotels S.A" par sanatorijas apsaimniekošanu.

"Ominasis Latvia" iepriekš ir izpelnījies gan Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, gan Jūrmalas domes pārstāvju kritiku par darbu kvalitāti un tempiem.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Ominasis Latvia" pamatkapitāls ir 10,145 miljoni latu. "Ominasis Latvia" vienīgais īpašnieks ir "Santlat", kas savukārt pieder kādai privātpersonai no Saūda Arābijas.

BNS